راهنمای خرید تلویزیون دست دوم

انتخاب و خرید تلویزیون دست دوم برای اکثر افراد به نظر سخت و دلهرهآور است. به دلیل اینکه تلویزیونها در انواع مدلها و برندهای مختلف با ترکیبی از ویژگیهای بسیار متنوع هستند و ممکن است برای شما انتخاب دستگاهی مناسب، سخت باشد.
در این مقاله ابتدا با اصطلاحات مربوط به تلویزیون که در خرید شما تأثیرگذار هستند و همچنین راهنمای خرید تلویزیون دست دوم آشنا میشویم.
پیدا کردن و خرید تلویزیون دست دوم مناسب شما بستگی به سه چیز دارد:
- قصد دارید از چه نوع برنامهها و قابلیتهایی استفاده کنید؟
- دوست دارید از تماشای تلویزیون چگونه تجربهای داشته باشید؟
- محل قرار دادن تلویزیون در خانه شما به چه شکل باشد؟

نکات راهنمای خرید تلویزیون
LED یا OLED ؟
فنآوری صفحهنمایش تلویزیون در سالهای اخیر بهطور قابلتوجهی پیشرفت کرده است. این امر منجر به پیشرفت فوقالعاده در تجربه تماشای تلویزیون شده است. بنابراین باید تصمیم بزرگی را در انتخاب بین LCD ،LED و OLED بگیریم.
باید عادلانه این موضوع را بررسی کنیم که هر سه این فناوریها برای تجربه تماشا عالی هستند و رنگها را بهصورت واضح برای شما به ارمغان میآورند.
LCD
تلویزیونهای LCD:
- تصویر را از طریق تابش نور پسزمینه (لامپ فلوئور سنت) به سلولهایی که خودرنگهای را ایجاد میکنند، تولید میکنند.
- مصرف انرژی بیشتری نسبت به بقیه تکنولوژیها به دلیل وجود لامپ فلوئور سنت دارند.
- در بازار قیمت کمتری نسبت به بقیه تلویزیونها دارند.
LED
- در این نوع تلویزیونها تکنولوژی جدیدی نسبت به تلویزیونهای LCD وجود ندارد.
- تنها تفاوت در لامپی که نور پسزمینه را تولید میکند، است.
- لامپ استفادهشده در تلویزیونهای LED، از نوع LED است.
- این نوع تلویزیونها مزایایی مانند: مصرف انرژی کمتر، زاویه دید بهتر، شفافیت و کنتراست بهتر نسبت به تلویزیونهای LCD دارند.
با مطالعهی مطلب زیر تفاوتهای بین LED و LCD را جویا شوید:
OLED
- تکنولوژی OLED نسبت به دیگر تکنولوژی های ذکرشده جدیدتر است.
- تلویزیونهای OLED تصویر را با شفافیت بیشتر و رنگ سیاه عمیقتری تولید میکنند.
- در این نوع تلویزیونها تکتک سلولهای صفحهنمایش از خود نور و رنگ تولید میکنند.
- کیفیت و شفافیت تصاویر بهتر و همچنین مصرف انرژی کمتری نسبت به تکنولوژیهای دیگر دارند.
- تکنولوژی های LCD و LED قدیمیتر از OLED هستند.
- درنتیجه در بازار، تلویزیونهای دست دوم LCD و LED بیشتر یافت میشوند و قیمت آنها نیز از OLED ارزانتر خواهند بود.
بعد از آشنایی با تکنولوژی های بهکاررفته در تلویزیونها، با مفهوم وضوح صفحه که یک راهنمای خرید تلویزیون دست دوم است، آشنا میشوید.

وضوح صفحه
یک مورد مهم در راهنمای خرید تلویزیون دست دوم توجه به وضوح تصویر است. وضوح تصویر به تعداد پیکسلهای صفحهنمایش مرتبط است. هر چه تعداد پیکسلها در اینچ مربع بیشتر باشد وضوح و کیفیت تصویر خروجی بیشتر است.
استانداردهایی در مورد وضوح تصویر رایجاند که عبارتاند از : FULL HD ، ۴K.
کیفیت تصویر ۴K نسبت به دیگر نمونهها بیشتر است. زیرا پیکسلهای بهکاررفته در این مدلها بهاندازه ۴ برابر بیشتر از مدلهای FULL HD است. در تلویزیونهای ۴K بیش از ۸ میلیون پیکسل بهکاررفته شده است.
کیفیت تصویر FULL HD با عنوان ۱۰۸۰p نیز نامگذاری شده است که دارای ۱۹۲۰*۱۰۸۰ پیکسل هستند.
نرخ پردازش
همراه با وضوح صفحهنمایش، مقوله دیگری که در کیفیت صفحهنمایش تأثیرگذار است، نرخ پردازش آن است.
این معیار به این معنی است که هرچه پردازش تصاویر تلویزیون در واحد زمان بیشتر باشد کیفیت و تجربه تماشای بهتری را برای شما به ارمغان میآورد.
نرخ پردازش، بهعنوان نرخ تازهسازی نیز شناخته میشود که معمولاً در هرتز (HZ) اندازهگیری میشود. اندازههای ۵۰ تا ۶۰ هرتز حد معمولی و رو به پایین است که میتواند استفاده غیرحرفه این مناسب باشد. اندازه ۱۰۰ هرتز برای نمایش تصاویر سریع مانند فیلمهایی که اکشنهای سریع دارند مناسباند.
اندازه ۲۰۰ هرتز مخصوص فیلمهای ورزشی و همچنین بازیهای ویدیویی میباشد.
اندازه صفحهنمایش مورد مهم در راهنمای خرید تلویزیون
علاوه بر کیفیت تصویر و تکنولوژیهای بهکاررفته در تلویزیونها، نکته بعدی که باید به آن توجه داشت اندازه صفحهنمایش است. امروزه اندازه صفحهنمایش رو به افزایش است. مسلماً هرچه اندازه صفحهنمایش بزرگتر باشد تجربه تماشای بهتری را خواهید داشت.
انتخاب اندازه صفحهنمایش کاملاً یک امر سلیقهای میباشد اما بهعنوان یک قاعده کلی، اگر فاصلهای که شما برای تماشای تلویزیون مینشینید ۱٫۵ متر باشد برای شما تلویزیون از صفحهنمایش ۳۲ اینچ بهتر است بیشتر نباشد. اگر فاصله را ۲ تا ۳ متر در نظر بگیرید تلویزیون ۴۰ تا ۵۰ اینچ مناسب است.
در هنگام خرید تلویزیون دست دوم، حتماً صفحهنمایش را در دو حالت روشن و خاموش با دقت بررسی کنید تا در آن آثاری از ضربه خوردگی یا پیکسل سوخته وجود نداشته باشد.همچنین به رنگ صفحهنمایش هنگامیکه خاموش از دقت کنید تا رنگی غیرمعمول (بهعنوانمثال رنگ صفحهنمایش رو به رنگ زرد باشد) نداشته باشد.
صدا
مطمئناً برای داشتن یک تجربه کامل از تماشای تلویزیون، فقط مقوله دیدن موثر نیست بلکه صدا نیز لازم است. صدا در اکثر تلویزیونهای دست دوم خوب و سالم است. بااینحال همیشه قبل از خرید تلویزیون دست دوم تست صدا را فراموش نکنید. امروزه به دلیل اینکه تلویزیونها باریکتر میشوند کیفیت صدا به دلیل استفاده از اسپیکرهای نازکتر پایینتر آمده است لذا برای داشتن صدای مطلوب مجبورید از اسپیکرهای خارجی استفاده کنید.

تلویزیونهای هوشمند
یک تلویزیون هوشمند شمارا قادر میسازد به محتوای آنلاین دسترسی داشته باشید لذا میتوانید با نصب انواع برنامه بر روی آن، به تماشای تلویزیونهای اینترنتی بپردازید و همچنین میتوانید با استفاده از آنها به وب گردی مشغول شوید.
کلام آخر در مورد راهنمای خرید تلویزیون
خرید تلویزیون دست دوم میتواند دارای ریسک زیاد باشد اما با بررسی ظاهر و اجزای آن مانند (صفحه نمایش،اسپیکر و غیره)، باتوجه به نکاتی که گفته شد میتوانید خریدی رضایتبخش داشته باشید. قبل از خرید تلویزیون دست دوم، برای اطمینان بیشتر از سلامت آن، میتوانید به یک کارشناس خبره مراجعه فرمایید تا برای شما آن را تست نماید.
اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای خرید تلویزیون
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تلویزیون میتوانید به ویکیپدیا مراجعه نمایید.
شما همچنین میتوانید برای خرید و فروش انواع لوازم دیجیتال خود از جمله تلویزیون به وبسایت واسط کالا یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید.
خیلی مطلب خوبی بود در خرید بهم کمک کرد ممنون
تلویزیون ۲۱ اینچ ال جی نقد و اقساط خریدارم
تلویزیون اسمارت سامسونگ چی هست؟