این پارچه سبک وزن با کیفیت بالا، شیک و راحت است؛ که با نخ میکرو فیبر بافته شده و از الیاف بسیار ظریفی تشکیل شده است. این پارچه از اوایل دهه ۹۰ میلادی برای اولین بار در کشور سوئد تولید و سپس در سراسر قارهی اروپا دیده شد. این پارچه شباهت زیادی به پارچه جیر دارد.
انتخاب صحیح پارچه برای دوخت انواع لباس مهم است. همیشه باید بر اساس مدل لباس انتخابی خود پارچه مناسب آن را پیدا کنید. پارچهها در بازار انواع مختلفی دارند که پارچه میکرو یکی از آنهاست.
اگر به دنبال خرید این مدل پارچه هستید و میخواهید با او و انواع پارچه میکرو، پرطرفدار و جذاب امروزی بیشتر آشنا شوید تا انتهای این مقاله واسط کالا را همراهی کنید.
فهرست مطالب
جنس پارچه میکرو
جنس انواع پارچه میکرو از الیاف مصنوعی چون پلی استر، پلی آمید (نایلون، تروگامید) یا ترکیبی از پلی استر، پلی آمید و پلی پروپیلن تولید میشود. تار و پود آن بسیار ظریف بافته شده که این مورد باعث میشود پشت و روی این پارچه با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
تولید کنندگان در ترکیب این پارچه از الیاف نیز استفاده میکنند. که در ضخامت، بافت و خاصیت جذب آب آن تأثیر به سزایی دارد. همچنین در تولید پوشاک از این جنس، بیشتر مواقع از جنس الیاف پلی استر استفاده میشود.
قسمت رویه پارچه مانند جیر لطیف و مات و سطح پشت آن لیز و براق است. پارچه میکرو از تار و پود پرتراکم و بافت تو در تو بافته شده است که مقاومت و ماندگاری بالایی دارد. همچنین به دلیل کاربرد فراوان و رنگبندی متنوعی که دارند از آنها استقبال خوبی شده است.
انواع پارچه میکرو
انواع پارچه میکرو، بر اساس نوع بافت به سه دسته تقسیم میشود که عبارتاند از:
- پارچههای میکرو با بافت ساده: این دسته از پارچههای میکرو بسیار لطیف و همچنین سطح صاف آن برای مانتو و پالتوهای ساده و شیک مناسب است.
- کج راه (امبرودی): سطح آن ناصاف و برجسته است. در رنگبندی متنوع موجود است که برای دوخت انواع کت و دامن، مانتو و بارانی مناسب است.
- بافت میلهای (جناقی): راه آن به صورت عمودی است. این مدل پارچه میکرو نیز زیبا، سبک و راحت هست و استفاده از آنها برای پالتو، مانتو و کت ظاهری اسپرت را به شما میبخشد.

رنگبندی پارچه میکرو
یکی از موارد قابل توجهی که باعث شده این پارچه مخاطب زیاد داشته باشد رنگبندی متنوع اوست. هر رنگی که شما مد نظرتان باشد در طیف رنگی پارچه میکرو یافت میشود و این کار انتخاب پارچه را برای شما راحتتر میکند.
ویژگیهای انواع پارچه میکرو
- سبک و بادوام
- مقاومت و ماندگاری بالا
- ترکیب و ظاهری مناسب
- بافت ریز و پرتراکم
- عدم چروک پذیری
- ظرافت و لطافت
- بدون آبرفت
- دارای بافت متفاوت سطح رویه و پشت
- تن خوری عالی
- عدم جذب و نفوذ رطوبت به دلیل وجود پلی استر در پارچه
کاربرد پارچه میکرو
کاربرد انواع پارچه میکرو متفاوت است؛ زیرا جنس میکروها در ساختار و طرز بافت با یکدیگر تفاوت دارند. به همین دلیل هر نوع پارچه برای یک کار استفاده میشود و مربوط به کاربردهایی که متناسب با جنس خاص آن باشد است.
کاربرد این پارچه در دوخت: کاپشن، مانتو، انواع مدل پالتو زمستانی، بارانی، کت و دامن و لباسهای ورزشی هست. حتی گاهی بعضی از افراد از آن برای رو مبلی نیز استفاده میکنند.
مانتو
از انواع پارچه میکرو برای دوخت مانتو زیاد استفاده میشود. خیلیها علاقه دارند که مانتویی میپوشند سبک و راحت باشد که این پارچه این امکان را به این خانمهای عزیز میدهد. این پارچهی زیبا در فصل بهار و پاییز طرفداران زیادی دارد.
اگر برای دوخت پارچه خود دنبال مدلی خاص و جذاب میگردید خواندن مقاله مدل مانتو پاییزه را از دست ندهید.
لباسهای ورزشی
از دیگر کاربردهای پارچه میکرو میتوان به استفاده آنها در دوخت لباسهای ورزشی اشاره کرد. زیرا این پارچه رطوبت بدن را به حداقل رسانده و این رطوبت را در الیاف خود نگه میدارد .
در نتیجه، باعث میشود بدن فرد در طول تحرک خنک بماند. در این صورت فرد احساس گرمی نخواهد کرد و بیشتر از حد زمان معمول خود میتواند ورزش کند.

پالتو با پارچه میکرو
از دیگر کاربردهای پارچه میکرو، میتوان به استفاده آن در دوخت انواع پالتو اشاره کرد. پارچههای میکرو نازک هستند و نمیشود به تنهایی از آنها برای زمستان استفاده کرد. اما اگر همراه با پشم یا کرک به عنوان لایه داخلی آن دوخته شوند، میتوانند پیشنهاد مناسبی برای انواع پالتو در زمستان برای شما باشند.
ظاهر انواع پارچه میکرو گرم و پاییزی است و اگر این پارچهها را لمس کرده باشید متوجه این موضوع شدهاید که این پارچهها حس گرمی را به بیننده القا میکنند. به همین دلیل پارچههای میکرو پیشنهادهای مناسبی برای دوخت انواع پالتوها و همچنین مانتوهای پاییزی به شمار میروند.
نکته
انواع پارچههای میکرو ضد آب هستند و همچنین به دلیل فرایند تولید خاصی که پارچه میکرو دارد، از استحکام بالایی برخوردارند. به همین دلیل اگر فرد از پالتوها و مانتوهای خود که از جنس میکرو تهیه شدهاند، به خوبی محافظت کند، میتواند چندین سال به صورت مداوم از آنها استفاده نماید.
از سوی دیگر در صورتی که این پارچهها به صورت انواع پالتوهای پاییزی اعم از پالتوهایی با یقههای بلند، پالتوهایی که در پشت گردن کلاه دارند، پالتوهای کوتاه، اسپرت و همچنین پالتوهایی با قد بلند که جلوباز نیز هستند، دوخته شوند، جذابیت خاصی دارند.
کت و دامن
خواندیم که انواع پارچه میکرو در دوخت پالتو و مانتو کاربرد فراوان دارند. حال میخواهیم برایتان بگوییم حتی از این پارچه ساده و شیک میتوان در دوخت کت و دامن استفاده کرد. به دلیل ظاهر زیبا این پارچه تن خور بسیار عالی بر تن شما دارد.
در ادامه به شما توصیه میکنم مقاله ی راهنمای شستشوی لباس را بخوانید . تا بهتر بتوانید لباس های حساس خود را بشویید . بدون آنکه برای آن ها مشکلی ایجاد شود.
نگهداری از پارچه میکرو
یکی از مهمترین نکاتی که باید شما در برابر این پارچه رعایت کنید، نحوه شستشوی آنهاست. بهتر است بدانید به هیچ عنوان نباید از مواد شوینده قوی برای شست و شو این پارچه استفاده کنید. استفاده از مواد شوینده ملایم باعث دوام و طول عمر پارچههای میکرو میشود.
همچنین از اتو کردن لباسهای این جنس پارچه در دمای خیلی زیاد خودداری کنید و شست و شوی آنها را با آب داغ هرگز انجام ندهید. بهتر است بدانید برای چروک نشدن او از خشککن ماشین لباسشوییتان استفاده نکنید.

برای اینکه بدانید چگونه لباسهایتان را اتو کنید خواندن مقاله زیر را از دست ندهید.
صحبت پایانی
در این مقاله شما را با این پارچه پر کاربرد و دوست داشتنی آشنا کردیم. خواندیم که از انواع پارچه میکرو برای پالتو و مانتو امروزه استفاده فراوانی میشود.
استفاده از این پارچه ساده و زیبا در رنگبندیهای متفاوت یک ظاهر زیبا به شما میبخشد. خاصترین و شیکترین پارچه پاییزی مدل پارچه میلهای آن هست که برای هر سنی مناسب است.
به پايان مقاله پارچه میکرو رسيديم، اميدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر به این موضوعات علاقه دارید پیشنهاد میکنم مطالعه مقالات مرتبط در وبلاگ واسط کالا را از دست ندهید. همچنین فراموش نکنید که با دانلود اپلیکیشن واسط کالا میتوانید اجناس دست دوم و یا حیوانات خانگی خود را باقیمت مناسب خرید و فروش کنید. از اینکه با واسط کالا همراه بودید سپاسگزاریم!
منابع