روغن کرچک برای پوست

روغن کرچک یک روغن گیاهی است که برای طیف وسیعی از اهداف زیبایی و پزشکی استفاده می‌شود. گفته‌شده است که این روغن فواید سلامتی زیادی برای پوست و صورت فراهم می‌کند. مردم به‌طورمعمول روغن کرچک را به‌عنوان ملین مصرف می‌کنند؛ اما این روغن مزایای بالقوه‌ای برای پوست دارد.

این مقاله را برای شرح روغن کرچک و مزایای آن برای پوست و همچنین نحوه استفاده از آن و عوارض جانبی احتمالی مورد انتظار ارائه داده‌ایم.

تاریخچه روغن کرچک

روغن کرچک یک روغن گیاهی چندمنظوره است که هزاران سال مردم از آن استفاده می‌کردند. این دانه‌ها که به لوبیای کرچک معروف هستند حاوی آنزیمی سمی به نام ریسین هستند. بااین‌حال، فرایند حرارتی که روغن کرچک انجام می‌دهد آن را غیرفعال می‌کند و باعث می‌شود این روغن برای پوست با خیال راحت استفاده شود.

این ماده معمولاً به‌عنوان افزودنی در غذاها داروها و محصولات مراقبت از پوست و همچنین به‌عنوان ماده روان کننده صنعتی و مؤلفه سوخت بیودیزل استفاده می‌شود.

در مصر باستان روغن کرچک به‌عنوان سوخت در لامپ‌ها سوزانده می‌شد و حتی برای تحریک زایمان به زنان باردار داده می‌شد. امروزه این روغن همچنان یک درمان طبیعی محبوب برای بیماری‌های شایع مانند یبوست و بیماری‌های پوستی است و معمولاً در محصولات زیبایی طبیعی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

حقایقی درباره روغن کرچک

روغن کرچک از دانه‌های گیاه آن که بومی مناطق گرمسیری آفریقا و آسیا است گرفته‌شده است. این ماده معمولاً با استفاده از یک پنبه روی پوست قرار می‌گیرد. استفاده از روغن کرچک برای پوست نسبتاً بی‌خطر است اما برخی افراد پس از استفاده از آن بر روی پوست خود، عوارض جانبی را گزارش کرده‌اند.

تصور می‌شود روغن کرچک دارای خواص ضدالتهابی، ضد میکروبی، مرطوب‌کننده و برخی خواص مفید دیگر باشد.

برای جلوگیری از چین‌وچروک پوست نیز از روغن کرچک استفاده می‌شود. روغن کرچک حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد بدن شما مقابله می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مسئول تسریع روند پیری هستند و باعث می‌شوند چین‌وچروک‌ها زودتر ظاهر شوند.

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک می‌تواند به جوان‌سازی پوست کمک کند. روغن کرچک مایعی نیمه شفاف و دارای رنگ زرد است. همچنین برای درمان طیف وسیعی از شرایط پزشکی به‌ویژه موارد گوارشی مورداستفاده قرارگرفته است.

روغن کرچک برای پوست
روغن کرچک

روغن کرچک در روده کوچک به اسید ریسینولئیک تجزیه می‌شود. این روند هضم را تسریع می‌کند. اگرچه شواهد چندان قطعی نیستند اما روغن کرچک مزایای بالقوه‌ای را برای صورت و پوست نیز به اثبات رسانده است. تصور می‌شود این روغن و اسید ریسینولئیک باعث افزایش جذب در پوست می‌شود.

گاهی در درمان بیماری‌های مختلف پوستی ازجمله درماتوز، پسوریازیس و آکنه استفاده می‌شود. همچنین گزارش‌هایی از روغن کرچک که باعث رشد مو می‌شود ازجمله مژه‌ها وجود دارد. اگرچه هیچ تحقیق علمی این موضوع را تأیید نمی‌کند. روغن کرچک با استفاده از منبع اسید ریسینولئیک و چندین اسید چرب دیگر دارای خواصی است که آن را به یک محصول مفید برای مراقبت از پوست به‌ویژه برای صورت تبدیل می‌کند.

قبل از اینکه بخواهید فواید روغن کرچک را بدانید به شما توصیه میکنم که فواید روغن شترمرغ را نیز خوانده و از مطالب آن استفاده کنید.

فواید روغن کرچک برای پوست

گفته می‌شود روغن کرچک فواید زیادی برای صورت و پوست فراهم می‌کند .برای دانستن این فواید تا پایان این مقاله با ما باشید. ازجمله این فواید:

آکنه

خواص ضد میکروبی و ضدالتهابی روغن کرچک برای پوست باعث کاهش آکنه می‌شود. اسید ریسینولئیک می‌تواند از رشد باکتری‌های ایجادکننده آکنه جلوگیری کند. باکتری‌های صورت شما می‌توانند منافذ پوست را مسدود کرده و منجر به آکنه شوند.

آکنه نوعی بیماری پوستی است که می‌تواند باعث ایجاد جوش‌های سرسیاه، جوش‌های چرکی و برجستگی‌های بزرگ و دردناک در صورت و بدن شود. این موضوع در نوجوانان و بزرگ‌سالان بیشتر رایج است و می‌تواند بر عزت‌نفس تأثیر منفی بگذارد. روغن کرچک دارای چندین ویژگی است که ممکن است به کاهش علائم آکنه کمک کند.

پوست و مو

بسیاری از مردم از روغن کرچک به‌عنوان نرم‌کننده طبیعی مو استفاده می‌کنند. موهای خشک یا آسیب‌دیده به‌خصوص می‌توانند از یک مرطوب‌کننده شدید مانند روغن کرچک بهره‌مند شوند. استفاده از چربی‌هایی مانند این روغن به‌طور منظم به موها به روغن‌کاری ساقه مو کمک می‌کند. انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد و احتمال شکستگی را کاهش می‌دهد. روغن کرچک برای پوست و مو ممکن است به نفع کسانی باشد که شوره سر دارند.

همانطور که می دانید مراقبت پوست در زمستان بسیار مهمتر از سایر فصل‌ها است. به همین دلیل از این روغن نیز برای مرطوب کردن و رفع خشکی پوست در زمستان بیشتر استفاده می‌شود.

 یک بیماری شایع پوست سر که با خشکی و پوسته‌شدن سر مشخص می‌شود. اگرچه دلایل مختلفی برای ایجاد شوره وجود دارد اما این امر با درماتیت سبوروئیک، یک بیماری التهابی پوستی مرتبط است که باعث ایجاد لکه‌های قرمز و پوسته‌پوسته در پوست سر می‌شود.

با توجه به توانایی روغن کرچک در کاهش التهاب ممکن است یک درمان مؤثر برای شوره سر باشد که ناشی از درماتیت سبوروئیک است. به‌علاوه استفاده از روغن کرچک به مرطوب‌سازی پوست خشک و تحریک‌شده کمک می‌کند و باعث کاهش پوسته‌پوسته‌ شدن می‌شود.

مناسب پوست و مو
مناسب برای پوست و مو

کاهش پف

روغن کرچک برای پوست دارای خواص ضدالتهابی است که می‌تواند به کاهش تورم و ورم کمک کند. این می‌تواند اندازه جوش‌های ملتهب یا پف‌های چشم را نیز کاهش دهد.

بافت

روغن کرچک همچنین سرشار از اسیدهای چرب دیگر است. این موارد هنگام استفاده روی پوست صورت می‌توانند نرمی و لطافت را افزایش دهند.

صورت

اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک برای پوست همچنین می‌تواند باعث رشد بافت پوست سالم شود و آن را در ترمیم رنگ‌های ناهموار پوست مفید کند.

پوست حساس

این روغن دارای نمره کمولوزیک کم است. این بدان معنا است که بعید به نظر می‌رسد منافذ پوستی مسدود شود و خطر ایجاد جوش‌های سرسیاه را کاهش داده و آن را برای استفاده در پوست‌های حساس مناسب می‌کند.

اگر برای پوست خود به یک اسکراب احتیاج دارید ، شما میتوانید به راحتی و با کمترین هزینه در منزل خود به روش زیر اسکراب تهیه کنید.

اسکراب خانگی

ارزان

محصولات مراقبت و به‌ویژه کرم‌ها و روغن‌های صورت می‌توانند بسیار گران‌قیمت باشند. روغن کرچک برای پوست نسبتاً کم‌هزینه است و دارای بسیاری از خواص مشابه مانند ایجاد پوست سالم یا رطوبت در پوست است.

ضدالتهاب

هم روغن کرچک و هم اسید ریسینولئیک خاصیت ضدالتهابی نشان داده‌اند. این موضوع باعث می‌شود که آن‌ها برای درمان پوست تحریک‌شده مفید باشند.

ضد میکروبی

روغن کرچک برای پوست همچنین ممکن است با نگه‌داشتن میکروب‌هایی که باعث بیماری می‌شوند از پوست در برابر عفونت‌های باکتریایی محافظت کند.

مرطوب‌کننده

روغن کرچک حاوی تری‌گلیسیرید است. این موارد می‌توانند به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و آن را به درمانی مفید برای خشکی پوست تبدیل کنند. رطوبت باعث می‌شود پوست شما جوان، براق و سالم به نظر برسد. رطوبت همچنین از چین‌وچروک جلوگیری می‌کند. بسیاری از محصولات مرطوب‌کننده محبوب موجود در فروشگاه‌ها حاوی مواد مضر بالقوه‌ای مانند مواد نگه‌دارنده، عطر و رنگ هستند که می‌توانند پوست را تحریک کرده و به‌ سلامت کلی آسیب برسانند.

تعویض این محصولات با روغن کرچک برای پوست می‌تواند به کاهش قرار گرفتن در معرض این مواد افزودنی کمک کند. البته باید گفته شود که اگرچه استفاده از روغن کرچک به پوست برای اکثر افراد ایمن تلقی می‌شود اما می‌تواند در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند.

مرطوب کننده
روغن کرچک

بهبود زخم

مالیدن روغن کرچک روی زخم‌ها محیط مرطوبی ایجاد می‌کند که باعث ترمیم‌شده و از خشک شدن زخم‌ها جلوگیری می‌کند. ونلکس یک پماد مشهور که در تنظیمات بالینی برای درمان زخم‌ها استفاده می‌شود حاوی مخلوطی از روغن کرچک برای پوست و مومیایی است که مرهمی است از درخت میروکسیلون.

 روغن کرچک رشد بافت را تحریک می‌کند. تا بتواند مانعی بین زخم و محیط ایجاد شود و خطر عفونت را کاهش دهد. مطالعات نشان داده است که پمادهای حاوی روغن کرچک ممکن است به‌ویژه در بهبود زخم‌های فشار، نوعی زخم که از فشار طولانی‌مدت روی پوست ایجاد می‌شود مفید باشد.

یک مطالعه اثرات ترمیم‌کننده زخم یک پماد حاوی روغن کرچک را در 861 نفر از ساکنان خانه سالمندان مبتلابه زخم فشار بررسی کرد. کسانی که زخم آن‌ها با روغن کرچک درمان شده است نسبت به زخم‌های درمان شده با روش‌های دیگر سرعت ترمیم و زمان بهبودی کمتری دارند.

تسکین‌دهنده آفتاب‌سوختگی

روغن کرچک به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد ممکن است درد ناشی از آفتاب‌سوختگی را تسکین دهد. ویژگی‌های مرطوب‌کننده آن ممکن است باعث لایه‌برداری نیز شود.

مبارزه با خشکی لب‌ها

روغن کرچک ماده بسیار رایجی در رژلب و براق‌کننده لب است. اگر لب‌های خشک دارید از رنگ آن صرف‌نظر کنید و از روغن کرچک استفاده کنید؛ اما ممکن است بخواهید آن را با روغنی با طعم بهتر مانند روغن نارگیل مخلوط‌کنید.

ارتقا سلامت کلی پوست

روغن کرچک برای پوست مملو از اسیدهای چرب سالم است. اسیدهای چرب برای حفظ سلامت پوست ضروری هستند.

آب‌رسانی

روغن کرچک ممکن است خاصیت آب‌رسانی داشته باشد به این معنی که می‌تواند رطوبت هوا را به داخل پوست بکشاند و پوست را مرطوب نگه دارد.البته شاید تا به حال آبرسانی پوست را به خوبی انجام نمیداده اید و برای شما اهمیت زیادی نداشته است. با خواندن مقاله ی بعد از فواید ان مطلع و شگفت زده خواهید شد.

فواید آبرسان پوست

پاک‌سازی

تری‌گلیسیرید موجود در روغن کرچک برای از بین بردن آلودگی‌های پوست نیز مفید است. درحالی‌که روغن کرچک برای پوست حاوی بسیاری از مواد شیمیایی مرتبط با بهبود سلامت پوست است اما تحقیقات محدودی در مورد مزایای پوستی روغن کرچک انجام‌شده است. این روغن ممکن است به‌طور مؤثرتری در کنار سایر روش‌های درمانی استفاده شود.

رفع ترک بدن

اغلب بعد از بارداری و افزایش سریع وزن علائم کشش روی پوست دیده می‌شود. این علائم می‌تواند نتیجه پیری و عدم تعادل هورمونی و یا کاهش ناگهانی وزن و تورم باشد. همان‌طور که گفتیم این روغن یکی از بهترین درمان‌ها برای بیماری‌های پوستی است.

برای از بین بردن جای کشیدگی پوست از پارچه پنبه‌ای نازک استفاده کنید. پارچه را حدود 15 تا 20 دقیقه بگذارید تا اطمینان حاصل شود که روغن به پوست شما نفوذ کرده است. این روند را به‌صورت منظم تکرار کنید تا کاهش قابل‌توجهی از علائم کشش را ببینید.

روش استفاده

ممکن است طول بکشد تا پوست روغن کرچک را به‌طور کامل جذب کند اما رقیق شدن باعث جذب پوست می‌شود. روغن کرچک برای پوست غلیظ است بنابراین باید قبل از قرار دادن آن روی صورت آن را با روغن حامل مخلوط ‌کنید. روغن‌های حامل متداول شامل: روغن نارگیل، روغن بادام، روغن‌زیتون و … هستند.

روغن کرچک برای پوست
استفاده از روغن کرچک

نسبت توصیه‌شده یک‌به‌یک است. قبل از خواب پس از تمیز کردن پوست این مخلوط را به‌صورت خود بمالید. می‌توانید روغن را تمام شب روی پوست خود بگذارید یا با پارچه تمیز آن را پس از یک تا پنج دقیقه پاک‌کنید.

اثرات جانبی

روغن کرچک می‌تواند طیف وسیعی از عوارض جانبی را به همراه داشته باشد. درحالی‌که روغن کرچک دارای خواص امیدوارکننده‌ای است، اما توجه به این نکته مهم است که شواهد علمی که بسیاری از این ادعاها را تأیید می‌کند قطعی نیست و بیشتر شواهد از اینکه علمی باشد حکایت دارند.

این بدان معنی است که بیشتر مطالعات مربوط به یک مورد خاص است که در آن درمان با روغن کرچک موفقیت‌آمیز بوده است نه ارائه داده‌های گسترده و دقیق. موارد زیر اغلب گزارش‌هایی هستند که به واکنش‌های آلرژیک مربوط می‌شوند؛ مانند بثورات پوستی، ورم و خارش.

هرکسی که واکنش آلرژیک به روغن کرچک را تجربه کند باید فوراً به پزشک مراجعه کند. سوزش پوست و ایجاد بثورات پوستی معمولاً عوارض جانبی گزارش‌شده هستند. بررسی ایمنی همچنین نشان داد که استفاده موضعی باعث تحریک پوست برخی از افراد مبتلابه درماتیت می‌شود.

اگر درماتیت یا بیماری پوستی دیگری دارید، قبل از استفاده از هرگونه محصول جدید با پزشک خود مشورت کنید. همچنین شواهدی دیده‌شده است که نشان می‌دهد روغن کرچک می‌تواند چشم را تحریک کند.

دیگر عوارض جانبی

  • می‌تواند باعث زایمان شود: توسط متخصصان پزشکی برای القای زایمان استفاده می‌شود. به همین دلیل زنان در تمام مراحل بارداری باید از مصرف روغن کرچک خودداری کنند.
  • می‌تواند باعث اسهال شود: اگرچه می‌تواند یک روش مؤثر برای رفع یبوست باشد اما اگر بیش‌ازحد مصرف کنید ممکن است دچار اسهال شوید. اسهال می‌تواند باعث کم‌آبی شود.
  • می‌تواند واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند: ممکن است روغن کرچک برای پوست در بعضی افراد وقتی روی پوست قرار می‌گیرد باعث واکنش آلرژیک شود.

تحقیقات در مورد روغن کرچک

استفاده از روغن کرچک روشی مفید و ارزان برای ارتقا سلامت پوست است. ممکن است فواید خاصی برای پوست صورت داشته باشد. بااین‌حال، هنوز بسیاری از شواهد اساسی این مزایا را قطعی نمی‌دانند و برای تعیین مزایای کامل روغن کرچک برای پوست به یک درجه بیشتر تحقیقات علمی نیاز است.

این روغن نسبتاً بی‌خطر است اما می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند که باید در هنگام تصمیم‌گیری در مورد استفاده از روغن کرچک روی صورت و پوست موردتوجه قرار گیرد.

روغن کرچک برای پوست
روغن کرچک

یکی دیگر از مقالات سایت ما ساخت صابون است که می توانید در منزل آن را تهیه کنید.

سخن پایانی

روغن کرچک فقط برای رفع یبوست نیست. بسیاری از افراد در حال آزمایش مزایای پوستی این روغن برای پوست هستند. در حال حاضر روغن کرچک برای استفاده به‌عنوان یکی از مواد آرایشی بهداشتی تأییدشده است. اما تحقیقات بسیار کمی درزمینهٔ کاربرد مستقیم وجود دارد.

هیچ تحقیق خاصی در مورد ارزیابی ایمنی روغن کرچک روی صورت به‌طور خاص انجام‌نشده است. روغن‌های زیاد دیگری وجود دارد که فواید اثبات‌شده آن‌ها برای پوست روشن است. قبل از انتخاب روغن برای استفاده روی صورت خود در مورد روغن‌های گیاهی دیگر مانند روغن نارگیل و روغن آووکادو تحقیق کنید.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع‌شده باشد. پوست و مویی لطیف با استفاده از این روغن شگفت انگیز داشته باشید. شما می‌توانید با مراجعه به وبلاگ واسط کالا سایر مقالات مرتبط را مطالعه کنید.

برای خرید و فروش کالاهای مورد نظرتان اپلیکیشن واسط کالا را نصب نمایید، تا خریدی آسان و به صرفه را تجربه کنید. از اینکه با ما همراه بودید سپاسگزاریم.

نمایش ویدیو در آپارات

مقالات پیشنهادی سایت به شما:

https://vasetkala.com/blog/24476/%d8%aa%d9%81%d8%a7%d9%88%d8%aa-%d9%be%d8%b1%d8%a7%db%8c%d9%85%d8%b1%d8%8c-%d9%81%d8%a7%d9%86%d8%af%db%8c%d8%b4%d9%86-%d9%88-%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%b3%db%8c%d9%84%d8%b1-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

منابع

medicalnewstoday.com

healthline.com

healthline.com

byrdie.com

نظرات
تا کنون نظری ثبت نشده است.
ثبت نظر