سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

بسم رب الشهدا و صدیقین
امروز سرداران شهید اسلام و ایران مهمانی از جنس صلابت و نجابت دارند، مهمانی که همواره مغموم جا ماندن از شهادت بود و به گفتهی خود به همرزمانی مانند شهید احمد کاظمی و شهید حاج علی محمدی غبطه میخورد. شهیدی که جز شهادت هیچ مطاعی پاداش سالها مجاهدت و ایثارش نبود. حاج قاسم سالها جبهههای مقاومت و نبردحق علیه باطل را در پی شهادت پویید و اینک به آنچه آرزو داشت رسید و مشی این اسطوره شجاعت، رشادت، ولایت مداری، مهر و عطوفت، مروت و مردانگی تا بیکرانه تاریخ این مرز و بوم حکایت زبان آزادگان و دلدادگان خواهد بود و تا خورشید بر میآید؛ زمین، خاطره آن همه ایثار و رشادت را فراموش نخواهد کرد و بر جریده تاریخ عشق و اشتیاق به شهادت و وصال به معشوقش ماندگار خواهد ماند.

لشکر ۴۱ ثارالله
«لشکر ۴۱ ثارالله» ابتدا در سال ۱۳۵۹ به صورت یک گردان از نیروهای سپاه شکل گرفت و سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت پوشش خود قرار داد. سپس روز پنجم مهر ماه سال ۱۳۶۰ به صورت یک تیپ منها با دو گردان پیاده درآمد و نام «ثارالله» برای آن انتخاب شد.
سیر تشکیل و گسترش سازمان لشکر از این قرار است که در تاریخ اول فروردین ۱۳۶۱ استعداد تیپ به چهار گردان پیاده افزایش یافت و در کمتر از ۴۵ روز این تیپ به شش گردان افزایش استعداد یافت.همچنین در تاریخ ۱۳۶۱/۱۱/۱۸ با گسترش سازمان آن به سه تیپ و یک گردان زرهی، به «لشکر ۴۱ ثارالله» تغییر نام داد. یک تیپ دیگر و یک گردان مستقل ضد زره سال بعد به سازمان لشکر اضافه شد و در روز نوزدهم اسفندماه تاریخ ۱۳۶۳ گردان مستقل ضد زره به تیپ ضد زره ارتقاء یافت. فرماندهی این یگان را از بدو تشکیل تا انتهای دوران دفاع مقدس، شهید حاج قاسم سلیمانی بر عهده داشته است.
از جمله عملیاتهای که سازمان لشکر ۴۱ ثارالله در آن حضور داشته است می توان به: میمک (عمار ۳) (۱۸ شهریور۱۳۶۴ )، نصر ۴، امالحسنین (ع) (۲۴ اسفند۱۳۶۰)، والفجر ۱۰، بیتالمقدس ۷ (۲۲ خرداد ۱۳۶۷)، بازیدراز ۲ (رجایی ـ باهنر) (۱۱ شهریور۱۳۶۰ )، تکمیلی کربلا ۵، کربلا ۱۰، کربلا ۵، کربلا ۴، کربلا ۱، والفجر۸، بدر، خیبر، والفجر ۴، والفجر ۳، والفجر ۱، والفجر مقدماتی، رمضان، بیت المقدس، فتح المبین، طریق القدس اشاره کرد.

سرداری که مورد تحسین دشمنان هم بود!
نیویورک تایمز، در سپتامبر ۲۰۱۳ او را به عنوان «دشمنی که هم مورد تنفر و هم مورد تحسین است» توصیف کرد. جان مگوایر افسر سابق سازمان سیا در عراق میگوید «او قویترین مأمور مخفی در خاورمیانه است و هیچکس او را نمیتواند بشناسد.»
خبرگزاری فرانسه از او به عنوان «چهرهای مرموز» نام برد.
هفتهنامه آمریکایی نیوزویک در نسخه بینالمللی خود در ۳ دسامبر ۲۰۱۴ تصویری از حاج قاسم سلیمانی را بر روی جلد خود چاپ کرد و در کنار تصویر وی بر روی جلد خود نوشت: «اول با آمریکا میجنگد، الان داعش را درهم میکوبد، او فرد باهوشی و عاشق جنگ است و خودش هم میداند که زبده این کار است.»
نشریه آمریکایی فارین پالیسی در دهمین گزارش سالانه خود پیرامون معرفی متفکران برتر جهانی در عرصههای مختلف، از شهید قاسم سلیمانی به عنوان یکی از ۱۰ چهره و متفکر برتر در عرصه امنیتی-دفاعی نام برد. در گزارش این نشریه به وجود «اثر انگشت سلیمانی» در مکانهایی که ایران در آن فعالیت دارد، از یمن تا عراق و سوریه اشاره شدهاست. فارین پالیسی همچنین به هشدار حاج قاسم سلیمانی به دونالد ترامپ در ژوئیه ۲۰۱۸ که گفته بود «ما نزدیک به شما هستیم، جایی که تصورش را هم نمیتوانید بکنید» اشاره کردهاست.

خاطره جالب آیت الله نوری همدانی از آخرین دیدار با حاج قاسم سلیمانی
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی در پیامی با تسلیت شهادت سردار رشید و مجاهد اسلام سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، به بیان خاطره ای از آخرین دیدار خود با این سردار مخلص اسلام پرداخت.
این مرجع تقلید با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) اظهار داشت: حضرت فرمود هر کار نیکی درجه بالاتر دارد اما کشته شدن در راه خدا بالاترین درجه است که از آن بالاتر وجود ندارد.
وی افزود: حاج قاسم سلیمانی یکی از رجال مجاهد، شجاع و با فرهنگ بالای اسلامی بود که خدمات فراوانی برای اسلام و انقلاب انجام داد و در برابر دشمنان و صهیونیست ها ایستاد، در لبنان، سوریه، عراق و هرکجا که نیاز به مقابله با استکبار و جهاد و حمایت از مستضعفان بود ایشان در صف نخست قرار داشت.
وی ادامه داد: حاج قاسم سلیمانی مکرر در دفتر ما رفت و آمد داشت، در آخرین دیدار بعد از ملاقات رسمی گفتند که همه بیرون بروند من با شما کاری خصوصی دارم، بنده و ایشان در اتاق ماندیم، حاج قاسم از کیف کفنش را آورد و به بنده گفت که کفن من را امضا کنید و نام خود را بنویسید و ما هم امضا کردیم، بعد هم گفت می خواهم به عنوان خداحافظی چند رکعت نماز پشت سر شما بخوانم.
حضرت آیت الله نوری همدانی اظهار داشت: بعد از دیدار بنده از ایمان و بصیرت ایشان منقلب شدم و عشق و علاقه به جهاد و شهادت داشت، در زمان خداحافظی سردار سلیمانی را در آغوش گرفتم و آیه” مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا (آیه ۲۳/ سوره احزاب)” را قرائت کردم و با چشمان اشک بار خداحافظی کردیم.
وی عنوان کرد: حاج قاسم سلیمانی از بنده خواستند که دعا کنید من به آن هدفی که در نظر دارم یعنی جهاد در راه اسلام و شهادت برسم، شهادت ایشان هرچند برای مجاهدان و آزادی خواهان سنگین است اما دنیا بداند که مجاهدت های انقلابی و اسلامی ادامه خواهد داشت و مانند حاج قاسم زیاد داریم، امیدواریم به زودی ضربه محکمی به دشمن بزنیم تا بدانند با این اقدامات در مقاومت سستی به وجود نخواهد آمد.

واقعا دوست داشتنی بود حیف و هزار بار حیف....
حاج قاسم کسی بود که تمام مردم ایران فارغ از هر اختلاف نظر و سلیقه ای دوسش داشتن حیف این مرد بزرگ...
شهادتت مبارک سردار دلها
خیلی دوستش داشتیم...بزرگ مرد تاریخ ....شهادتش مبارک