چرا کرونا باعث مرگ میشود

در این مقاله میخواهیم در مورد شیوع یک ویروس که سرآغاز آن از ووهان یکی از شهرهای مرکزی چین است صحبت کنیم. بیماری که علت آن در واقع یک ویروس جدید از دسته ویروسهای کرونا هست. این به این معنا است که این ویروس کاملاً جدید است؛ آنقدر که هنوز اسمی ندارد!
ویروس کرونا درواقع یک نوع ویروس شایع بین حیوانات است که در برخی مواقع به انسان نیز منتقل میشود و ارگانهای تنفسی او را تحت تأثیر قرار میدهد. نکته تعجببرانگیز این است که عامل شیوع اکثر سرماخوردگیها همین ویروس کرونا است؛ البته برخی اوقات این ویروس اینقدر تکاملیافته، ناشناس و خطرناک میشود که بهکل دستگاه تنفسی انسان را از بین برده و درنهایت منجر به مرگ میشود. در اینجا قصد داریم پاسخ سوال چرا کرونا باعث مرگ میشود و همچنین در مورد علائم کرونا صحبت کنیم.

منشأ و نحوه انتقال ویروس کرونا
اگر بخواهیم در مورد سوال چرا کرونا باعث مرگ میشود اطلاعاتی کسب کنیم لازم است تا پیش زمینهای از این بیماری داشته باشیم. ویروس کرونا خانواده بسیار گستردهای از ویروسهای سرماخوردگی تا سندروم حاد تنفسی (سارس) را در برمیگیرد. با توجه به علائم مشابه این بیماری با ویروس سارس و ابولا، بررسیها برای یافتن منشأ کرونا آغاز شد. خیلی زود بازار فروش غذاهای دریایی در شهر ووهان چین که بیشترین تعداد مبتلایان را داشت، موردتوجه دانشمندان قرار گرفت.
در این بازار انواع خوراکهای دریایی و در بعضی موارد خوراک حیوانات وحشی به فروش میرسد. پیشاز این رد پای خون آلوده خفاشهای میوهخوار در ایجاد بیماری ابولا برای دانشمندان به اثبات رسیده بود. هرچند هنوز بهصورت کاملاً قطعی منشأ حیوانی این ویروس مشخص نشده اما دانشمندان میگویند این نوع خفاشها که خوردن آن در شهر ووهان مرسوم است بدون اینکه خود به این بیماری مبتلا شوند، میتوانند انتقالدهنده این ویروس خطرناک شوند.
بعد از پلمپ این بازار و تمام فروشگاههای اطراف آن، امید میرفت که تنها افرادی که به این فروشگاهها رفتوآمد داشتهاند، به این بیماری مبتلا شوند؛ اما متأسفانه مواردی از ابتلا به این ویروس مشاهدهشده که تابهحال به این بازار رفتوآمدی نداشتهاند و هرگز از خوراکهای دریایی آنجا نخوردهاند. درنتیجه در اینجا با انتقال شخص به شخص مواجه هستیم؛ یعنی این ویروس جدید بهسادگی از راه سرفه، عطسه و تماس با مایعات بدن فرد یا حیوان مبتلا مانند خون، ادرار و اسهال به فردی دیگر منتقل میشود. در زیر در مورد علائم کرونا صحبت میکنیم.
علائم ابتلا به ویروس کرونا
علائم کرونا شبیه به سرماخوردگی مانند آبریزش بینی، سرفه، عطسه، لرزش دستان، گلودرد، معمولاً سردرد و تب است که باعث ایجاد عفونت و مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی میشود. طبق اعلام مقامات بهداشتی چین، علائم این بیماری به سایر بیماریهای تنفسی مانند ذاتالریه شباهتهای زیادی دارد. بهطورکلی میتوان گفت تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد، سرفه، کوتاه شدن تنفس، عوارض گوارشی، اسهال و استفراغ، درد قفسه سینه و از بین رفتن عملکرد کلیهها ازجمله علائم آلودگی به ویروس کرونا است. همچنین باید در نظر داشت وقتی فردی سرفه میکند و در قفسه سینه خود احساس درد دارد، نشانه این است که او دچار برونشیت و یا درد در قفسه سینه نشده و احتمال ابتلا به کرونا در او زیاد است.
در افراد زیادی این ویروس کاملاً خفیف بروز پیدا میکند و بهاحتمالزیاد کار این افراد هرگز به بیمارستان کشیده نمیشود درنتیجه ما فقط در مورد موارد شدیدتر اطلاع داریم یعنی مواردی که باعث سینهپهلو کردن افراد شده و کار آنها به بیمارستان کشیده شده و تمام مرگومیر بین این افراد بوده است. بیماران دیابتی، مبتلایان به سرطان، بیماریهای مزمن ریوی، قلبی و کلیوی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و معمولاً بعد از ۵ تا ۶ روز این ویروس در فرد بروز میکند.

کرونا چقدر توانایی انتقال دارد؟
روند انتقال ویروس خیلی سریع است. همچنین دوره نهفتگی این ویروس نیز ۲ تا ۱۴ روز است؛ یعنی حتی ممکن است، فردی از گیت فرودگاه وارد کشور شود و بهرغم منفی بودن تستهای اولیه بر روی او، علائم بیماری در روزهای بعد رؤیت شود.
تابهحال هیچ کودکی به ویروس کرونای جدید مبتلا نشده است. جوانترین فردی که تابهحال به این بیماری مبتلا شده ۱۴ سال سن داشته است. درنتیجه به نظر میآید این ویروس بر روی کودکان تأثیری ندارد. قربانیان این بیماری بالای ۴۰ سال سن داشتهاند و بیشتر آنها پیشازاین با بیماریهای عفونی، قلبی – عروقی و سرطان درگیر بودهاند. سابقه داشتن این بیماریها بهطور واضح روشن میکند که این افراد سیستم ایمنی ضعیفی داشتهاند و نتوانستهاند در مقابل این ویروس دوام بیاورند. علائم خفیف این بیماری که همان سرفه و عطسههای مکرر هستند با شروع تبی که در جه آن بالا میرود در این افراد ظهور بیشتری پیدا میکند. کمکم استفراغ خون و تنگنفسی به این موارد اضافه میشود و سیستم ایمنی بهسرعت ضعیف و ضعیفتر میشود.
جوانترین فردی که تابهحال شناساییشده حدود سیزده، چهارده سال سن داشته. درنتیجه به نظر میآید روی بچههای کوچک تأثیری ندارد و گفته میشود موارد منجر به فوت شرایط خاصی داشتن مثلاً نحیف بودن و مشکلات قلبی و یا از قبل مبتلا به سرطان بودند. درنتیجه این افراد آسیبپذیر بودند و اساس سیستم ایمنیشان خیلی قوی نیست؛ و مبارزه در برابر ویروس خیلی برایشان سخت است.
چرا کرونا باعث مرگ میشود
یکی از پاسخهای سوال چرا کرونا باعث مرگ میشود میتواند این باشد که متأسفانه در حال حاضر درمان قطعی برای ویروس کرونا وجود ندارد و این مورد میتواند برای افراد مسنی که بیماری زمینهای دارند، خطرساز باشد.
بیماری ویروس کرونای جدید بهجز چین تابهحال کشورهایی مانند استرالیا،ژاپن، تایلند، کره جنوبی، تایوان، عربستان، پاکستان، اقلیم کردستان عراق، امارات و آمریکا را درگیر کرده است. در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. آنتیبیوتیکها تأثیری روی این ویروس نمیگذارند و تنها بر عملکرد باکتریها مؤثر هستند. یافتههای جدید همچنین نشان دادهاند که داروهای آنفولانزا نیز باعث درمان یا کاهش علائم این بیماری نشدهاند، چراکه این دو بیماری ویروسهایی با ساختار متفاوت از هم دارد.

کرونا واکسن ندارد و دانشمندان اعلام کردهاند واکسن این بیماری دستکم تا ۳ ماه آینده تولید نخواهد شد. پس باید با رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنیم. بهطورکلی توصیههای بهداشتی جهت پیشگیری از آنفولانزا در مورد این ویروس هم صدق میکنند بااینحال در این بخش به بیان برخی نکات مهم میپردازیم:
شستشوی صحیح دستها
شستشوی دست حتماً باید آب و صابون و حداقل زمان ۲۰ ثانیه ادامه داشته باشد. طبق بررسی که انجامشده، ۲.۴ میلیارد نفر از جمعیت کره زمین دسترسی کامل به بهداشت ندارند و از جمعیتی که به بهداشت نیز دسترسی دارند، فقط ۲۰ درصد دست خود را صحیح میشویند، حال همین افرادی که دست خود را صحیح میشویند سبب میشوند ۲۶۰ میلیارد دلار به سیستمهای بهداشتی جهان کمک شود.
پوشاندن دهان و بینی در زمان عطسه
در هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را با یک دستمال بگیرید و بلافاصله بعد از آن، دستمال را داخل سطل زباله بیاندازید.
ممانعت از لمس اعضای صورت با دستهای آلوده
پس از حضور در مکانهای عمومی و تماس با افراد مختلف از لمس صورت، دهان و چشمان خود با دستهای آلوده بپرهیزید و حتماً قبل از تماس دستهای خود را کاملاً ضدعفونی کنید. همچنین درصورتیکه در نزدیکی شما افرادی مبتلا به این بیماری وجود دارند از تماس مداوم و مستقیم با این افراد بپرهیزید.
درصورتیکه به این بیماری مبتلا شدید سعی کنید بیشتر در منزل بمانید و از تماس با دیگران خودداری کنید.
پاک کردن گوشی همراه، دستگیرههای در و وسایل شخصی با پنبه و الکل
بهتر است اشیاء و سطوحی که بیشتر لمس میشوند و در معرض آلودگی هستند را با مواد ضدعفونیکننده مثل الکل و یا ژل ضدعفونیکننده تمیز کنید.
- اگر بیمار هستید و فکر میکنید ممکن است علت آن مسافرت به منطقه آلوده به ویروس کرونا یا تماس با شخصی باشد که در آنجا بوده است، باید به یک پزشک اطلاع دهید و به دنبال درمان زودهنگام باشید.
- ویروسها در هوای سرد و خشک انتقال سریعتری دارند. مرطوب نگاهداشتن هوای منزل و محل کار و اماکن عمومی، بهویژه بیمارستان و درمانگاهها ابتلا به ویروسها را کاهش میدهد.
- از دیگر نکات مهم میتوان به مواردی همچون: خواب راحت، ورزش، خوردن غذاهای گیاهی و سبزیجات و استعمال نکردن دخانیات که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند، پرداخت.

طبق اعلام وزارت اولین مبتلایان به این ویروس روز 30 بهمن ماه در شهر قم شناسایی شدند و کشورهایی مانند عربستان، پاکستان، امارات و عراق، قطر، لبنان، هند، افغانستان نیز بهتازگی درگیر این ویروس شدهاند. بهطورکلی پیشگیری از انتقال ویروس از انسان به انسان به همان سادگی مبتلا شدن است. با رعایت این نکات میتوانید امکان ابتلا به ویروسها را به حداقل برسانید.
احتمال انتقال ویروس از مسافران جشن سال نو میلادی
نخستین مورد ابتلا در آمریکا روز سهشنبه اعلام شد و مقامات بهداشتی دولت فدرال اعلام کردند مردی از ایالت واشنگتن که اخیراً به چین سفرکرده بود، به این ویروس مبتلا شده است. در این میان این نگرانی وجود دارد این بیماری توسط هزاران نفری که برای جشن سال نو میلادی به چین سفرکرده بودند در اواخر ماه جاری میلادی فراگیر شود.
ابلاغ دستورالعمل کشوری جهت مبارزه با ویروس کرونا
تنها مبدأ مرزی مستقیم ایران با چین، فرودگاه امام خمینی(ره) است که پروازها بهصورت مستقیم به کشور چین و بالعکس صورت میگیرد. به گفته حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، با پایگاه بهداشتی مراقبت مرزی این فرودگاه که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران است، هماهنگیهای لازم انجامشده است.
همچنین دستورالعمل کشوری مبارزه با این بیماری، پیشگیری و کنترل آن تدوین و ابلاغشده و همه مسافرانی که از این مبدأ مرزی وارد کشور میشوند، مورد مراقبت فعال قرار میگیرند. همچنین مسافرانی که به سمت چین پرواز میکنند، آموزش و اطلاعرسانی لازم در مورد آنها صورت میگیرد. در مورد سایر مبادی مرزی هم چه زمینی و چه هوایی تمهیداتی اندیشیده شده است که اگر کسی بهصورت غیرمستقیم از چین وارد کشور شود تحت مراقبت قرار گرفتن آن فراموش نشود.

این شیوع در مقایسه با موارد گذشته چقدر جدی است؟
دانشمندان معتقدند این ویروس نسبت به سایر همخانوادههایش کمی خطرناکتر است. چون این بیماری، ویروسی کاملاً جدید است و باید گفت لازم است هنوز در مورد آن اطلاعات کسب شود. در سال ۲۰۰۳ بود که در چین یک عفونت شدید تنفسی ویروسی درزمینهٔ ویروس کرونا به نام سارس ظهور کرد و در زمان کوتاهی ۲۷ کشور درگیر آن شدند، آن زمان این ویروس ۸۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند. بااینحال بعد از مدتی با اقدامات بینالمللی این بیماری تحت کنترل درآمد.
پسازآن، حدود ۶ سال پیش بود که موارد جدیدی از ویروس کرونا با عفونت شدید تنفسی در کشور عربستان، امارات متحده عربی، عمان و کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس مشاهده شد. این بار افرادی که از شترها مراقبت میکردند، در تماس با شتر بهنوعی از این ویروس مبتلا شدند. این ویروس به ویروس مرس یا خاورمیانه شهرت یافت.
این ویروسها باعث مرگ نصف بیشتر مبتلایان شده بود و این باعث ایجاد وحشتی جهانی شد. البته در موارد گذشته مقیاس بیشتر بود و تا آن زمان کسی مورد مشابهی را مشاهده نکرده بود. همچنین در آن زمان نرخ مرگومیر حدود ده درصد بود درحالیکه در این مورد تابهحال با نرخ دو درصد روبهرو هستیم؛ که خیلی کمتر هست و بیشتر این افراد هم از قبل مشکلات اساسی سلامتی داشتن و همین باعث افزایش احتمال مرگشان شده است. این افراد ممکن بود به همین شکل براثر آنفولانزا هم مرگ به سراغشان بیاید بنابراین باید این نکات را هم در نظر داشته باشیم.
احتمال خطر جهش ویروس
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت این بیماری روز 21 اسفند 1398 به بیماری همه گیر جهانی (پاندمی) تبدیل شد. هنوز واکسن مناسبی هم برای آن تولید نشده است. حالا مقامات کشورهای درگیر بیماری و همچنین سازمانهای بهداشتی، در تلاش هستند با تشدید مراقبتهای بهداشتی و آگاه کردن شهروندان، از گسترش و شیوع بیشتر این بیماری جدید جلوگیری کنند.
بیماری ویروسی کرونا در حال حاضر در بیشتر کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا، فرانسه، انگلیس و کشورهای آمریکایی و همچنین کشورهای آسیای نظیر کره جنوبی، ایران و ژاپن بهطور گسترده اپیدمی شده است، این در حالی است که کشور چین تا حد زیادی از شر این بیماری رهایی یافته و در حال مهار کامل آن است. کووید_19 یا همان ویروس کرونا علائمی شبیه به آنفولانزا دارد. بهتر است در این روزها با شستن مداوم دستها، دوری از افراد مشکوک، عدم حضور در مکانهای شلوغ، پرهیز به طور جدی از مسافرتهای غیرضروری و در صورت داشتن علائم سرماخوردگی استفاده از ماسک، خیال خود و خانوادهمان را از بابت این ویروس راحت کنیم.

اطلاعات بیشتر در مورد ویروس کرونا
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویروس کرونا و اینکه چرا کرونا باعث مرگ میشود میتوانید به ویکیپدیا مراجعه نمایید. همچنین خبرها را فقط و فقط از منابع رسمی دنبال کنید و اصلا به شایعات فضای مجازی توجه نداشته باشید. چرا که اکثر خبرهای منتشرشده در این زمینه از سوی برخی کانالهای غیررسمی کذب محض و صرفاََ جهت ترساندن مردم است.
همچنین با توجه به اینکه با گرم شدن طبع میتوان مقاومت بدن را در برابر این بیماری افزایش داد.
منابع: plaza.ir، plus.irna.ir، khabaronline.ir.
باسلام بنده درسال ۲۰۱۶طی ارتباط بایک تاجرچینی بعدازیک هفته مبتلابه عارضه تنگی نفس وازکارافتادن کلیه هایم شدم وبعدازمدت کوتاهی کل تحرک درزندگی روزمرموازدست دادم تاجایی که ظرف ۳ماه کل زندگیم بااختلال روبروشد وکاملازمینگیروورشکسته شدم تاجایی که حتی پول یک دکترساده رانداشتم به خیلیهاگفتم که من دچارمریضی خطرناک ناشناخته شدم کسی قبول نکرد ازروزی که این ویروس جهانی شده پنج بارتامرزمرک پیش رفتم بازم کسی به هشدارم توجه نکردالان پزشکهافقط خیلی ساده به مریض نگاه میکنن حتی بارهابه شبکه بهداشت تهران نو
سلام.در جواب مریم خانم : میگن که توی 30 درجه از بین میره ولی توی مقالات تحقیقاتی که من خوندم هیچ جا با قطعیت نگفتن تا کی از بین میره!نگفتن هم تا کی میمونه!کلا چون ویروس جدیدیه هر روز در موردش یه چیزی میگن....
میخواستم بدونم ویروس کرونا در چه دمایی از بین می رود؟بعد از عید با گرم شدن هوا باز هم ممکنه این بیماری ادامه داشته باشه؟
واقعا خسته شدیم از این خونه نشینی و دور بودن از همه.درسته کرونا ویروس باعث شد کلی قدر داشته های سادمون رو بدونیم و به هم نزدیک بشیم ولی حوصلمون سر رفته دیگه پس این ویروس کرونا کی تمام می شود؟؟؟کی؟؟ :(
عالی بود.ممنون ازمطالب آموزندتون...
کرونا را شکست می دهیم.
خوب گفتین همه چی رو...الهی که زودتر نابود شه
بسیار عالی کلیه ی مطالب سایت شما عالی و کاربردی هستند ممنون
خدا کنه ویروسش نابود بشه....مطلبتون خیلی خوب بود مرسی از عوامل سایتتون