مرغ عشق استرالیایی

دانشمندی به نام جورج شاو (George Shaw)، اولین فردی بود که در بین طوطیهای کوچکجثه استرالیایی، مرغ عشق استرالیایی (budgie) را شناسایی کرد و به مطالعه و تحقیق روی آن همت گماشت.
«شاو» مرغ عشق استرالیایی را به نام لاتین Melopsittacus Undulatus نامگذاری کرد. این نام از کلمه یونانی Melus به معنی آواز و Psittakos به معنی طوطی گرفتهشده است.
وضعیت مرغ عشق
مرغ عشقها در استرالیا، در فصول مختلف به نقاط مختلف کوچ میکنند.
مرغ عشق بهطور طبیعی در بیشهزارها و جنگلها زندگی میکند و لانه خودش را در تنه پوسیده درختان جنگلی به عمق ۱۳ تا ۴۰ سانتیمتر حفر میکند یا در سوراخهای موجود در تنه درختان لانه گزینی میکند.
مرغ عشقها را در گروههای ۲۰ تا ۱۰۰ تایی در مواقع خنک روز (صبح و عصر) میتوان در هنگام آب خوردن در نقاط جنگلی استرالیا دید.
مرغ عشق در هر بار تولیدمثل ۴ تا ۸ تخم به رنگ سفید یکدست میگذارد. در تنه پوسیده درختان، دهانه ورود و خروج لانه مرغ عشق ۴ تا ۵ سانتیمتر است.
مرغ عشق برای ساختن لانه خود از هیچ نوع پوشال استفاده نمیکند.
تلفات مرغ عشقها در هوای گرم زیاد است، ولی این طوطی کوچکجثه، سرما را بهخوبی تحمل میکند.
وضعیت مرغ عشق در انگلیس
پس از کشف مرغ عشق در سال ۱۸۳۱ میلادی، نمونهای از آن در موزه حیاتوحش لندن قرار گرفت.
در سال ۱۸۴۰ میلادی، تعدادی از این نوع طوطی به منظور تکثیر و مطالعه به انگلستان برده شد و بهسرعت در ردیف پرندگان موردعلاقه مردم انگلستان قرار گرفت و چند سال بعد، صادرات آن به دیگر کشورهای اروپایی شروع شد، بهطوریکه فرانسه، سالیانه یکصدهزار مرغ عشق را از انگلستان وارد میکرد. لذا تکثیر، فروش داخلی و صادرات مرغ عشق بهزودی در ردیف تجارتی پرسود در انگلستان قرار گرفت.
مؤسسات تکثیر مرغ عشق از سال ۱۹۹۰ میلادی به بعد، در انگلستان آغاز به کارکردند. در برخی از این مؤسسات تا یکصدهزار مرغ عشق مولد نگهداری میشد.

اصلاح نژاد در مرغ عشق
کارهای اصلاح نژادی برای ایجاد انواع جدید و مطلوب ازنظر رنگ روی مرغ عشق انجام شد که ثمره آن کارهای ایجاد شدن انواع مختلف مرغ عشق بود.
اصلاح نژاد مرغ عشق استرالیایی عمدتاً در راستای ایجاد پرندههایی با رنگهای گوناگون صورت گرفته است.
امروزه برای ما کاملاً معلوم است که از تلاقی مرغ عشقهایی به رنگهای مختلف، جوجههایی با چه رنگها ایجاد خواهد شد. بهطور مثال، از تلاقی مرغ عشقی به رنگ زرد با مرغ عشقی به رنگ سبز، جوجههایی با رنگ سبز ایجاد میشود.
چگونگی تنوع در این گونه پرنده
مرغ عشق زرد برای اولین بار در سال ۱۸۷۲ میلادی در کشور بلژیک و سپس در سال ۱۸۷۵ در آلمان ایجاد شد.
در اثر همین فعالیتها، در سالهای بعد، رنگهای آبی، سبز، سفید و متعاقباً طیف وسیعی از مرغ عشقهای رنگارنگ پدید آمد.
بههرحال، امروزه هر فرد نسبتاً مبتدی هم میتواند با توجه به جداول ترکیب رنگها در مرغ عشق، شخصاً به تولید مرغ عشقهایی بارنگهای از پیش معلوم مبادرت ورزد.
دگرگونی در زندگی مرغ عشق استرالیایی
از مرغ عشقی که حدود ۱۸۰ سال پیش بهصورت وحشی و ناشناخته در جنگلها و درختزارهای استرالیا میزیست، امروزه ازنظر رنگهای مختلف، بیش از ۹۰ نژاد ایجادشده و مطمئناً در آینده نژادهایی بارنگهای جدید نیز ایجاد خواهد شد.
این طوطی کوچکجثه و زیبا را امروزه تمام مردم دنیا میشناسند و بهعنوان یک پرنده زینتی جذاب و دارای قابلیت یادگیری سخنگویی، علاقهمندان فراوانی در همه کشورها دارد؛ اما جالبتوجه است که علیرغم قرار داشتن مرغ عشق در رده چهارم ازنظر یادگیری سخنگویی به زبان انسان، در بین ۳۴۰ گونه از طوطیهای شناختهشده جهان، حتی بسیاری از دارندگان این طوطی، هنوز نمیدانند که مرغ عشق از قابلیت یادگیری سخنگویی خوبی برخوردار است.
رتبهی پرندگان مقلد صدای انسان
در بین تمام پرندگان مقلد صدا، طوطی خاکستری آفریقایی (کاسکو)، ازنظر قابلیت یادگیری تقلید صدا در درجه اول قرار دارد.
پس از کاسکو، انواع زرد و آبی طوطی آمازون در مقام دوم و سوم و مرغ عشق معمولی در مقام چهارم قرار دارد.
مرغ عشق قادر به تقلید کلمات هست. قدرت فراگیری سخن گفتن در مرغ عشق از بسیاری از طوطی سانان دیگر از جمله عروس هلندی قوی تر هست.
برای آموزش دادن یک مرغ عشق به تقلید صداها و کلمات باید توجه داشت که اولاً مرغ عشق جوجه باشد و دوما باید تنها نگهداری شود.
(البته این مطلبی است که در یک کتاب انگلیسی مرغ عشق نوشتهشده و طبق آن، چنین به نظر میآید که مرغ عشق معمولی ازنظر قابلیت یادگیری تقلید صدا، قدرتمندتر از مرغ مینا معرفیشده است).

باورغلط در مورد مرغ عشق
با توجه به این حقیقت که در بین ما ایرانیها، قابلیت بالای برخی از میناها در یادگیری سخنگویی به اثبات رسیده و بهندرت ما شنیدهایم که مرغ عشقها چنین قابلیتی را داشته باشند.
به نظر غلط میآید چراکه مردم ما میدانند که میناها قابلیت تقلید صدای خوبی دارند، ولی بهندرت یافت میشود شخصی که سخنگویی مرغ عشق استرالیایی را شنیده باشد. بههرحال صرفنظر از مقایسه بین مرغ عشق معمولی و دیگر پرندگان مقلد صدا، به نظر میرسد که لااقل ما ایرانیها تاکنون روی موضوع قابلیت سخنگویی مرغ عشق کارنکردهایم که به کم یا زیاد آن واقف شویم و جا دارد که مرغ عشق که این پرنده زیبا را باقیمتی بسیار اندک تهیه میکنند، به خاطر ارزان بودنش، آن را دستکم نگیرند و فراموش نکنند که همین مرغ عشقی که در کشور ما هر جفتش ارزان فروخته میشود، در کشورهای اروپایی و آمریکا، باقیمت گزافی به مردم عرضه میشود.
نوشتههایی در مورد مرغ عشق
جورج شاو (George Shaw)، مدیر وقت بخش حیوانشناسی موزه حیاتوحش لندن، در نوشتههای منتشرشدهاش در سال ۱۸۰۵ میلادی، مرغ عشق را به خانواده طوطیها تعلق داده است.
نام لاتین مرغ عشق، ملوپتزیتاکوس آندولاتوس (Melopsittacus undulatus) است و در جنس ملویتزیتاکوس، فقط یکگونه وجود دارد.
جان گولد (JohnGold)، محقق انگلیسی، در نیمه اول قرن ۱۹، در کتاب (دست نامه پرندگان استرالیا)، منطقه طبیعی زندگی مرغ عشق استرالیایی را جنوب غربی و جنوب استرالیا ذکر کرده است.
ویژگیهای این پرندهی زیبا
در منطقه جنوب غربی و جنوب استرالیا مرغ عشقها در بهار، در گروههای بزرگ به تولیدمثل اقدام میکنند.
در این مناطق، پس از تابستان خشک و پاییز، در زمستان و بهار باران فراوان میبارد و گیاهان علوفهای فراوان بهصورت خودرو میرویند.
مرغ عشقها زمان تولیدمثل خود را جوری تنظیم میکنند که هنگام خروج جوجهها، دانههای گیاهان علوفهای آماده مصرف باشد.
چنانچه بارندگی محیط طبیعی زندگی مرغ عشقها مناسب نباشد و دانههای گیاهان علوفهای برای تولیدمثل آنها کافی نباشد، این طوطیهای کوچکجثه به مناطق مساعد ازنظر وفور غذا مهاجرت میکنند.

زندگی مرغ عشق پس از انتقال
پس از انتقال اولین جفتهای این پرنده توسط جان گولد از استرالیا به انگلستان و تکثیر آن و صادراتش به فرانسه، طولی نکشید که فرانسویان نیز به تکثیر آن پرداختند.
در یک مقاله از کارل بولد، در فرانسه مرغ عشق را در ابتدا (طوطی زیبا)، یا (طوطی موجداره) نامیدند.
به نظر میرسد که در سال ۱۸۶۰ میلادی، تمام باغوحشها و پرندهبازان فراوانی در آلمان از مرغ عشق نگهداری میکردند.
تکثیر مرغ عشق برای اولین بار در شهر برلین آلمان در سال ۱۸۵۵ میلادی، توسط فردی به نام گرفین شورین انجام شد.
مطالعههایی در مورد مرغ عشق
نورین، در سال ۱۹۵۹، گزارش کرد که این نوع پرندگان از برگهای تازه علوفه، دانههای نیمه رس و حشرات تغذیه میکنند. این محقق، اساس گزارش خود در مورد تغذیه مرغ عشقها را محتوای چینهدان گروهی از مرغ عشقهای کالبدشکافی کرده قرارداده است.
ک. ایملمن آلمانی، در سالهای ۱۹۵۹ و ۱۹۶۰، ضمن سفرهایش به استرالیا، مرغ عشقها را موردمطالعه قرارداد و متذکر شد که این طوطی کوچکجثه، بسیار زود با انسان انس میگیرد. او رفتار مرغ عشقها در هنگام پرواز را تقریباً مشابه سارها توصیف کرد.
میشائیلیس در سال ۱۹۶۷، پرواز مرغ عشقها را قدری قوسی و فرود آنها به زمین را با فرود بلدرچین هامقایسه نمود. او گفته است که مرغ عشقها در دوماهگی به بلوغ جنسی میرسند و آماده تخمگذاری و پرورش جوجههای خود میشود.
تولید مثل
مرغ عشق در مناطقی از استرالیا که رطوبت هوا کم است، بیشتر تولیدمثل میکند و علفزارهای استرالیا نیز منطقه تکثیر این پرنده است؛ اما در نقاط کویری و خشک استرالیا و جنگلهای پرباران و نواحی ساحلی، تولیدمثل مرغ عشق دیده نشده است.
شپارد استرالیایی
اگرچه استرالیا موطن اصلی این پرندهی زیبا است و انگلستان اولین کشوری است که مرغ عشق را از استرالیا وارد و تکثیر نمود، ولی هلند و بلژیک، مهمترین مراکز تکثیر و ایجاد تنوع در مرغ عشق بودهاند.
امروزه کشور ما ایران نیز در ردیف تولیدکنندگان قوی این پرنده است، اگرچه مثل بسیاری از امور دیگر، هیچگونه گزارش دقیق و تاریخچه مکتوب و معتبری در مورد زمان اولین واردات مرغ عشق به ایران و اولین فرد واردکننده و تکثیرکننده آن در دست نیست.
توصیف عمومی مرغ عشق استرالیایی
اگر شما بدانید که طوطیها در سرزمین اصلی خودشان چگونه زندگی میکنند و چطور مجبورند با انواع شرایط نامطلوب محیط طبیعی زندگی، خودشان را تطابق دهند، بیشتر درک میکنید که چرا آنها بامهارت ها و تواناییهای گوناگون آفریدهشدهاند.
مرغ عشقهای استرالیایی گروهی از طوطیهای متعلق به زیر خانواده پسیتاسین (Psittacintance)؛ یعنی هفتمین زیر خانواده از خانواده طوطیها هستند.
آنها تنها گونه موجود در جنس خود هستند و جنس آنها متعلق به قبیله پلاتیسر سینی (Platycercini)؛ یعنی روزلاس و آلیز (rosellas sind allies) است و هیچ زیرگونهای ندارند.
اولین قسمت این نام لاتین از کلمهای یونانی به معنی «پرنده آوازهخوان» میآید و قسمت دوم از کلمه لاتین “unda” به معنی موج میآید و اشاره دارد به پرندهای با علائم رنگی مواج undulatingmaking. در زبان انگلیسی، این پرنده “budgies” نامیده میشود که خلاصه budgerigar است.

شکل اصلی مرغ عشق استرالیایی
گونهای طوطی کوچکجثه با نواحی سبز با ماسک زرد و پشت مواج و لکههای زردروی پشت سروبالای پشت وبالها.
- طول بدن بهجز دم: (۱۶ تا ۱۸ سانتیمتر)
- طول دم: ۸ تا ۹ سانتیمتر
- وزن بدن: ۳۰ تا ۴۰ گرم
- طول عمر: ۱۲ تا ۱۴ سال
- بلوغ جنسی: ۳ تا ۴ ماهگی
- تعداد تخم در هر دوره تخمگذاری: ۳ تا ۵ تخم
- فواصل گذاشتن تخمها: هر تخم به فاصله دو روز از تخم قبلی
- زمان شروع خوابیدن روی تخمها: تقریباً بلافاصله پس از گذاشتن اولین تخم
- طول مدت خوابیدن روی تخمها: ۱۸ روز
- زمان درآمدن جوجهها از تخم:
جوجه مربوط به هر تخم ۱۸ روز پس از گذاشته شدن همان تخم خارج میشود؛ بنابراین، اگر مرغ عشق ۵ تخم بگذارد، جوجهها بهاینترتیب از تخم خارج میشوند: اولین جوجه ۱۸ روز پس از خوابیدن مرغ عشق ماده روی اولین تخم خارج میشود؛ دومین جوجه (۲۰ روز)، سومین جوجه (۲۲ روز)، چهارمین جوجه (۲۴ روز) و پنجمین جوجه (۲۶ روز)
- دوره جوجگی: ۲۸ تا ۳۲ روز
زندگی مرغ عشق در طبیعت
شرایط آب و هوایی نواحی مرکزی استرالیا؛ داغ، خشک و بسیار خشن است.
گاهی اوقات در این نواحی برای ماهها و حتی سالها باران نمیبارد. درجه حرارت این مناطق در صبح و هنگام غروب ۳۸ درجه سانتیگراد و در اواسط روزبه ۴۵ درجه سانتیگراد و گاهی بیشتر میرسد؛ بنابراین، مرغ عشق بیشتر اوقات روز را در دستههای ۵۰ تایی یا بیشتر بالای درختان اکالیپتوس که در طول نهرهایی با جریان آب متناوب میرویند، میگذراند.
آنها بارنگهای تقریباً غیرقابل رؤیت خود روی چنان درختان، آرام مینشینند و روز را بدون سروصدا و فعالیت قابلتوجه، به غروب میرساند. این آرامی و غیرفعال بودن، هم آنها را از باخبر شدن دشمنان طبیعی محافظت میکند و هم کمتر به آب نیاز خواهند داشت، زیرا هر چه موجود زنده کمتر فعال باشد، آب کمتری نیاز خواهد داشت.
زمان تغذیه
این پرندگان غذای خودشان را صبحها و نزدیک غروب از روی زمین برمیچیند.
با فرارسیدن شب، دمای هوا بهسرعت کم میشود و در حدود نیمهشب به زیر صفر (یخبندان) میرسد.
این تغییر دمای محیط زندگی وحشی مرغ عشقها، موجب ایجاد شبنم روی برگ گیاهان میشود و بهخصوص در مواقع خشکی طولانیمدت، این پرندگان با آشامیدن شبنم، نیاز خود به آب را تأمین میکنند.
البته اگر در نهرهایی با جریان متناوب آب (Creeks)، یا حفرههای داخل صخرهها، آب موجود باشد، مرغ عشقها هر سه ساعت یکبار از چنان منابع آب مینوشند؛ اما برخی طوطیهای دیگر، فقط صبح زود و هنگام غروب که هوا خنک است، آب مینوشند.
در مواقع خشکسالی و بارندگی کم در مدتی طولانی، گیاهان علوفهای خشک میشوند و بهزودی بذور آنها خورده میشود و مرغ عشقها در مواجهشدن با بیآبی و بیغذایی، مجبور به پرواز بهسوی مناطق دیگر میشوند.

خجالتی بودن مرغ عشق
مرغ عشق و دیگر طوطیها (بهخصوص کاسکوها)، پرندگانی خجالتی هستند و به دلیل این رفتار ذاتی که در افراد مختلف آنها درجات مختلفی دارد، آنها در مواجهشدن با فرد، شرایط با هر چیز جدید ممکن است خجالت بکشند و تغییر رفتار بدهند. مثلاً با دیدن شخص ناآشنا با قرار گرفتن در محیطی جدید با دیدن چیزی جدید؛ اغلب طوطیهای سخنگو، حرف نخواهند زد، جوری که ممکن است فرد جدید در قابلیت سخنگویی آنها به شک بیفتد؛ اما وقتی شرایط خجالتآور از پرنده سخنگو دور شود، رفتار آنها عادی میشود.
در رابطه با سرگرمی این پرنده خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد میدهیم:
نژادهای گوناگون مرغ عشق استرالیایی
رنگ اصلی این پرنده، سبز روشن است. جان گولد، در سال ۱۸۴۰، تعدادی از مرغ عشقهای بومی و به رنگ سبز روشن را از استرالیا به انگلستان برد و آنها را تکثیر نمود.
این مرغ عشقها ابتدا به فرانسه و سپس به سایر کشورهای اروپایی صادر شدند و در هریک از آن کشورها، باکارهای اصلاح نژادی که روی آنها صورت گرفت، تعدادی از رنگهای جدید مرغ عشق ایجاد شد و تا امروز حدود ۹۰ نژاد مرغ عشق با ویژگیهای متفاوت با یکدیگر ازنظر نقشها و رنگ نقشها ایجادشده است.
رنگ پرها در مرغ عشق استرالیایی
اجداد مرغ عشقهای کنونی در استرالیا، رنگ سبز روشن با صورت و پیشانی زرد داشته است. ناحیه زرد صورت و پیشانی تا سینه؛ یعنی جایی که شش لکه کوچک سیاه وجود دارد، ادامه مییابد و در کل به آن «ماسک» گفته میشود. بهعلاوه در طرفین صورت مرغ عشق اولیه، تعدادی پر بنفش مایل به آبی وجود دارد که لکههای گونهای را تشکیل میدهد و این لکهها هنوز در برخی از سویههای اصلاحشده وجود دارد.
پشت سر، فرق سر (قفا)، پشت و پرهای بال با خطوط مواجی پوشیده شده که از پرهایی با لبههایی سیاه و زرد ایجادشده است. رنگ منقار بژ (مایل به کرم) و رنگ توده مومی قاعده منقار بالا در نرها آبی و در مادهها بژ یا مایل به قهوهای است.

ویژگی مرغ عشق استرالیایی اصلاحشده
ارقامی از مرغ عشق که کمترین وجه اشتراک با اجداد اولیهاش رادارند، در مقابل بیماریها از خود کمترین مقاومت برخوردارند.
شما میتوانید از این نکته مهم در انتخاب مرغ عشق موردعلاقه خود استفاده کنید؛ یعنی هرچه رنگ مرغ عشق، صفات مرغ عشق اولیه (سبز روشن با صورتی با پیشانی زرد) را کمتر داشته باشد، زودتر بیمار میشود و تلفات بیشتری دارد. البته حساس بودن مرغ عشقهای اصلاح نژاد شده به بیماریها، تنها خاص این پرندگان نیست، بلکه تمام حیوانات و پرندگان اصلاح نژاد شده در مقایسه با حیوانات و پرندگان بومی، نسبت به بیماریهای مختلف حساسترند.
علت حساسیت پرندگان اصلاحشده به بیماری
علت این حساسیت، این است که حیوانات و پرندگان بومی (اصلاح نژاد نشده)، طی هزاران سال زندگی در شرایط آب و هوایی و محیط خاص زندگی، نسبت به بیماریها و شرایط موجود تا حد زیادی مقاوم شدهاند. حالآنکه در عمل اصلاح نژاد، در حقیقت ما بافت ژنتیکی حیوان یا پرنده را به میل خودمان تغییر میدهیم و ژنهای خاصی را در بدنها ایجاد میکنیم که این بافت ژنتیکی جدید دیگر نسبت به بیماریها و شرایط محیطی مقاومت حیوان یا پرنده اصلاحنشده (بومی) را ندارد.
مراقبتهای مربوط به تغییر فصل
با تغییر فصل از زمستان به بهار و نیز در تابستان، شما دوست دارید، بخشی از اوقات خود را در خارج از خانه سپری کنید.
بسیاری از مردم دوست دارند حیوانات یا پرندگان دستآموز خود را با خود بیرون ببرند تا آنها هم از نعمت هوای آزاد و فضای باز استفاده کنند. این کار هیچ اشکالی ندارد، فقط باید مواظب و مراقب پرندگان دستآموز مانند مرغ عشق باشید که فرار نکنند یا روی درختان و جاهایی نروند که برگرداندن آنها به قفس غیرممکن یا مشکلآفرین شود. انواع طوطیها بهراحتی از درختان بالا میروند و حتی اگر بالهای آنها چیده باشد، ممکن است در اثر سهلانگاری از دسترس شما خارج شوند.
توصیههای برای بیرون بردن مرغ عشق استرالیایی
بهترین شکل خارج کردن یک پرنده از خانه، مستقر بودن آن در قفس است. در این صورت درب قفس باید قابل باز شدن توسط پرنده یا بچهها نباشد. همچنین شما نباید پرنده را بیش از ۵ دقیقه در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید؛ اما قرار دادن قفس درجایی زیر یک درخت سایهروشن به مدت طولانی مانعی ندارد.
فراموش نکنید که نباید قفس پرنده را در جای مناسبی از خارج خانه بگذارید و خودتان جوری سرگرم شوید که آن را فراموش کنید. هرگز نباید قفس پرنده را بدون نظارت و مراقبت در خارج از خانه قرار دهید. حیوانات دستآموز و پرندگان وحشی در صورت نزدیک شدن به قفس، موجب ترس پرنده شما میشوند.
نکته مهم
اگر درجایی قفس پرنده را روی چمن میگذارید، میتوانید سینی کف آن را بردارید تا پرنده بتواند از چمن روی زمین تغذیه کند. اگر ممکن باشد که پرنده خودتان را از قفس خارج کنید، میتوانید جای مناسبی از چمن را قدری حفر کنید و اجازه دهید پرنده کار حفاری را ادامه دهد. در این صورت، پرنده مقداری علف و خاک را میخورد. مواظب باشید در مصرف علف و خاک زیادهروی نکند. همچنین مراقب باشید که به آن چمن کودهای شیمیایی داده نشده باشد.
حمام دادن مرغ عشق استرالیایی
چنانچه هوا مناسب باشد، در محیط خارج خانه میتوانید با رعایت احتیاط لازم، مرغ عشق خودتان را حمام بدهید؛ اما از حمام دادن پرنده با شیلینگ آب متصل به آبخنک چاه خودداری کنید.
از پاشیدن آب پرفشار و مستقیماً خارج شونده از شیلنگ به پرنده خودداری کنید. فقط میتوانید از شیلنگ آب متصل به یک آبپاش استفاده کنید.
هرگز به سر پرنده آب نپاشید. وارد شدن آب به داخل گوشها، سوراخهای بینی و چشمهای پرنده مضر است. چنانچه نمیدانید یا نمیتوانید پرنده را بهطور صحیح دوش بدهید، از حمام دادن آن به هر شکل خودداری کنید؛ زیرا هدف از حمام دادن پرنده، خنک کردن و سرحال آوردن آن است، اما اگر روش صحیح حمام دادن پرنده را بلد نباشید، ممکن است به سهولت آن را بیمار کنید و به کشتن دهید.

کلام آخر
به پایان مقاله معرفی کامل مرغ عشق استرالیایی رسیدیم، امیدواریم لذت برده باشید.
جهت اطلاعات بیشتر(خرید و فروش) در مورد حیوانات و پرندگان میتوانید به وبسایت واسط کالا یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید.
مقالات مرتبط:
منبع: کتاب مرغ عشق استرالیایی (فرهنگ جامع)
سلام.ممنون از مطلبتون.لطفا در مورد تغذیه این پرنده و رژیم های مناسبش هم مطلب بزارید.
چقدر مرغ عشق استرالیایی زیباست
مرغ عشق استرالیایی واقعا پرنده بامزه ای هست
چقدر این پرنده خوشگله خیلی پرنده زیبایی هست
قیمت مرغ عشق استرالیایی چنده
مرغ عشق واقعا پرنده باوفایی هست از تو پرنده من مرغ عشق رو پیشنهاد میکنم
عاااالی بود واقعا ممنونم بابت اطلاعات خوبی که گفته بودید من چندسال که فقط واسه دل خودم مرغ عشق پرورش میدم دلم نمیاد بفروشمشون ولی دوست و فامیل و اقوام زیاد ازم میگیرن رومم نمیشه بگم دوستندارم مرغ عشقامو بهتون بدم.
سلام سپاس
عاااالی بود واقعا ممنونم بابت اطلاعات خوبی که گفته بودید .
مرغ عشق واقعا پرنده خوب و با وفایی هستش اواز قشنگی هم داره
مرغ عشق همه رنگش زیباست اما باید هنگام تخم و جوجه کردنش مواظب باشیم جوجه هاش رو نخوره البته تو یکی از مطالب این بلاگ در مورد این موضوع بحث شده اما به نظرم جوجه هاش رو نجات بدین گناه دارن
مرغ عشق واقعا پرنده خوبی هست من یکی تو خونه دارم کم کم یاد گرفته که حرف بزنه در حد سلام و خوبی یادگرفته هست حیف که عمر زندگیشون کمه واگرنه میتونستن دوست خوبی برای چند سال ادم باشن