ویژگیهای اندروید 10

امروزه در دنیای فناوری برای آسانتر کردن زندگی روزمره نرمافزارهایی طراحی و وارد دنیای تکنولوژی شدهاند که یکی از این ابزارها اندروید 10 است. با استفاده از این نسخه به کاربران این توانایی را داده شده که از همه ویژگیها با قدرت هرچه تمام استفاده کنند و به شما کمک میکند ارتباط و تعادل مناسبی با فناوری پیدا کنید.
با ما در واسط کالا همراه باشید تا اطلاعاتی با محوریت فناوری، امنیت و تمرکز بر روی ویژگیهای اندروید 10 و خلق نرمافزارها و زندگی دیجیتال را آموزش ببینید.
در انقلاب اندرویدی، اندروید 10 متولد سپتامبر 2019 ویژگیهای کاربردی جالبی را برای کاربران فراهم کرده که فقط نیاز است بدانید کجا باید آنها را جستوجو کنید. این اندروید تازه متولد شده برخلاف سایر خواهرها و برادرهایش که به نامهای لآلی پاپ، کیت کت، مارشمالو و پای اسم مستعار طعم داری ندارد و به نام نسخه Q منتشر شده است. این نسخه جدید به سرعت خودش را در دل اکثر دستگاهها باز کرده است و کاربران مجاز، بهخصوص اهالی سامسونگ، میتوانند با دانلود این نسخه از آن استفاده کنند و از کار با آن لذت ببرند؛ اما در واقع سوال اینجاست که این نسخه چه ویژگیهای متمایزکنندهای نسبت به سایرین دارد؟

اندروید (Android) چیست؟
در واقع اندروید یک سیستمعامل هوشمند با کلی امکانات مبتنی بر لینوکس است که تنها به نصب بر روی سیستمهای تلفن همراه هوشمند و تبلت ها خلاصه نمیشود. اندروید توسط Open Handset Alliance که گوگل و سایر کمپانیها آن را هدایت میکنند، توسعه داده شده است.
اندروید مسیر مشخصی را به اپلیکیشن ها برای توسعه و هماهنگی بین سیستمعامل میدهد و به برنامهنویسها این امکان را میدهد بتوانند دستگاههای مختلفی که اندروید بر روی آنها نصب و اجرا میشود، ارتقا دهند.
اولین ورژن از اندروید بتا کیت Android Software Development Kit (SDK) نام داشت که در سال 2007 توسط گوگل منتشر شد در حالی که اولین نسخه تبلیغاتی، تجاری با اندروید 1.0 در سپتامبر 2008 به بازار عرضه شد.
در 27 ماه ژوئن سال 2012 گوگل در کنفرانس I/O اعلام کرد نسخه بعدی اندروید با نام 4.1 Jelly Bean منتشر میشود. Jelly Bean یک بهروزرسانی برای افزایش عملکرد و بهبود رابط کاربری هم از نظر کارایی و هم از نظر اجرایی بود.
سورس کد یا کد منبع اصلی اندروید بهصورت آزاد، مجاز و رایگان برای نرمافزارها وجود دارد. گوگل بیشتر کدهای تحت مجوز Apache نسخه 0.2 و بقیه مانند هسته لینوکس Linux kernel تحت مجوز عمومی و کلی GNU نسخه 2 را تغییر میدهد.
پیشنهاد میکنیم خواندن مطلب زیر را از دست ندهید:
چرا اندروید؟
دلایل زیادی برای انتخاب سیستمعامل اندروید وجود دارد اما از مهمترین ویژگیها توسعه سیستمعامل و دسترسی جامع به اپلیکیشنها، حق انتخاب و افزایش بازاریابی در مدلهای گوشی همراه، تنوع در خصوصیات و ویژگیهای محصولات و هزینههای پایین برای دانلود، برتری نسبت به دیگر نسخهها، آخرین دلیل دسترسی آسان به منو و محیط برنامه است.
ویژگیهای اندروید 10
اندروید یک سیستمعامل قدرتمند است که با Apple 4GS رقابت میکند و از ویژگیهای عالی پشتیبانی میکند. تعدادی از آنها را در زیر ذکرشده است:
بکش و رها کن، به همین سادگی!
یکی از چشمگیرترین تغییرات در این نسخه، قابلیتهای لمسی Swipe Gesture است. در مدل قبل یعنی مدل پای یا اندروید 9 گوگل این قابلیت را به کاربر داده بود که با کشیدن انگشت به سمت بالا وارد منوی برنامهها شود، اما در این نسخه اگر شما انگشتتان را به سمت بالا بکشید و رها کنید وارد صفحهی خانه یا بهاصطلاح Home Screen میشوید و نیازی به دکمهی برگشت ندارید.
انگشتتان را به سمت بالا کشیده و نگهدارید، لیست برنامههایی که باز کرده بودید، نمایان میشود و بهسادگی میتوانید با کشیدن صفحه بین اپلیکیشنها و صفحهی home مانور بدهید.
برای استفاده از دستیار گوگل از پایین صفحه سمت چپ یا راست صفحه را به سمت بالا بکشید و سرچ گوگل برای شما باز میشود.
برای دستیابی به این تنظیمات مسیر زیر را طی کنید:
وارد مسیر تنظیمات یا Setting شوید سپس منوی System را باز کرده و پنجرهی Gestures را انتخاب کنید. سپس در پنجره منو System navigation را باز کرده و گزینهی Gesture navigation را انتخاب مینمایید.
Setting <= System => Gestures => System navigation => Gesture navigation
سرعت بالای اتصال به اینترنت
همهی ما اغلب با این سؤال مواجه میشویم که «این مکان اینترنت دارد؟ یا رمز وای فا Wi-Fi چیست؟» و برای پاسخ به این سؤال یا باید به تنظیمات گوشی میرفتیم و رمزهایی عجیبوغریب طولانی را میزدیم یا اینکه روی کاغذی مینوشتیم و داخل کیف میگذاشتیم؛ اما نسخه جدید اندروید 10 به کمک ما آمده تا هرچه سریعتر و با امنیت بیشتر این کد را در اختیار افراد موردنظر قرار بدهیم.
در این نسخه کد QR وجود دارد که با اسکن آن در کسری از ثانیه فرد موردنظر میتواند بهسادگی به Wi-Fi ما متصل شود و از طرفی راه را برای سودجویان که قصد هک کردن دستگاه را دارند، مسدود میکنیم. (همچنین برای بچههای بازیگوش نسل جدید که دوست دارند گاه و بی گاه به اینترنت تلفن همراه والدین خود متصل شوند و حجم نت آنها را بدون اجازه تمام کنند، فرصتی هیجانانگیز است.)

ساخت کد QR در اندروید 10
قسمت تنظیمات یا Setting تلفن هوشمند همراه خود را سرچ کنید، سپس منوی Network & internet را انتخاب کرده و وارد گزینهی Wi-Fi network’s name شوید در اینجا the gear to the right of your network را کلیک کنید. سپس در پنجره Network details گزینه Share که در سمت راست شما قرار دارد را انتخاب کنید. درنهایت کد QR شخصی شده خودتان را با اثر انگشت یا رمز تائید مینمایید. توجه داشته باشید که گزینهای برای ذخیره کد وجود ندارد و شما با گرفتن عکس از روی صفحه یا بهاصطلاح اسکرین شات کد میتوانید آن را در اختیار فرد موردنظر قرار داده تا آن را اسکن نمایند.
Setting => Network & internet => Wi-Fi network’s name => the gear to the right of your network => Network details => Share
راههای اسکن در اندروید 10
برای اسکن کد 2 راه در اندروید 10 وجود دارد:
مسیر اول: در قسمت Network & settings گزینه Wi-Fi را انتخاب کرده سپس به پایین قسمت گذرواژههای ذخیره شده بروید و گزینهی QR code (که مقابل Add Network) است را انتخاب کنید. سپس کد موردنظر را اسکن کنید و به دستگاه موردنظر متصل شوید.
Network & settings => Wi-Fi => QR code icon
مسیر دوم: در صورتی که هنوز از لنز دوربین استفاده نکردهاید، برنامه دوربین گوشی خود را باز کنید، در تنظیمات دوربین که در پایین صفحه قرار دارد، روی گزینه بیشتر کلیک کنید سپس Turn on camera را انتخاب کرده و کد را اسکن نمایید در نوبت بعد نام Wi-Fi موردنظر برای شما نمایان میشود و با انتخاب آن به دستگاه موردنظر متصل میشوید.
Camera App => More => Turn on camera => Scan=> find Wi-Fi name
Undo کردن از ویژگیهای اندروید 10
فرصت جبران خطا! گاهی اوقات پیش میآید که ناخواسته یک برنامه را از منوی صفحه گوشی پاک کردیم بدون اینکه متوجه شویم و بعد که نیاز به استفاده از آن برنامه را داشتیم تازه متوجه شدیم که برنامه پاک شده است!
نگران نباشید! نسخهی جدید اندروید 10 این قابلیت را دارد که در صورت پاک شدن برنامه تا چند ثانیه بعد فرصت غیرفعال سازی حذف برنامه را داریم و بهاصطلاح آن را Undo کنیم.

ویژگیهای امنیتی
کارآگاه بازی و جاسوسی ممنوع! اغلب برنامههایی که نصب میکنیم اجازه دسترسی به یکسری اطلاعات مانند موقعیت ما را قبل از نصب یا حتی در حین اجرای برنامه میخواهند و پیشآمده که حتی در صورت استفاده نکردن از آن برنامه، برنامه به موقعیت جغرافیای مکان ما یا بهاصطلاح به Location ما دسترسی دارد و طبق آمارهای نشان داده شده گاهی از این اطلاعات بهظاهر پیش پا افتاده سو استفادههایی شده است.
- در این نسخه ویژگیهای امنیتی شدیدی ارتقا داده شده است و شما میتوانید با تنظیمات خاصی امکان دسترسی به موقعیت خود را فقط در صورت استفاده از آن برنامه را در اختیار آن نرمافزار قرار دهید و در زمان عدم استفاده این دسترسی را از برنامه سلب نمایید.
افزایش امنیت برنامههای شخصی از ویژگیهای اندروید 10
همیشه بر گوشی همراه خود حکومت کنید! از ویژگیهای اندروید 10 که در زمینهٔ امنیت برای شما فراهم کرده است و این شما هستید که دسترسی به برنامهها و اطلاعات شخصی اَعَم از عکس و ویدیوها، فایلها و غیره نظارت میکنید و حق شما است که بدانید هر برنامه مانند تقویم، میکروفون، لیست تماس و غیره تا چه اندازه و تا چه سطحی میتواند به اطلاعات دسترسی داشته باشد. دسترسی به این حکومت بسیار ساده است.
- شما میتوانید به قسمت تنظیمات یا setting بروید و منو privacy را کلیک کنید و گزینه permission manager را انتخاب کنید. در این قسمت دسترسی هر برنامه به قسمتهای دیگر برای شما نمایش داده میشود.
حالت زنگ هشدار در سکوت از ویژگیهای اندروید 10
آیا تا به حال جمله هشدار در سکوت به گوش شما خورده است؟! برای همهی کاربرها پیش آمده است که هرازگاهی دوست داریم زمان را مدیریت کنیم بدون آنکه کسی متوجه شود. بهعنوانمثال در جلسه یا کتابخانه و یا هر مکان دیگری که ممکن نیست هشدار صدادار داشته باشیم یا حتی هشدار ویبره ، این ویژگی اندروید 10 بسیار کارآمد و مفید خواهد بود.
اینجاست که نسخهی جدید اندروید 10 به کمک ما میآید و با یک قابلیت خیلی ساده و به نظر پیش پا افتاده یک دغدغهی عمومی را از ما میگیرد. در نسخه اندروید 10 شما با نگهداشتن Alert دو گزینه پیش رو دارید: هشدار و سکوت. اگر شما حالت هشدار را انتخاب کنید با هر بار هشدار، برنامه با صدایی که انتخاب کردید به شما موضوع موردنظر را یادآوری می کند؛ اما اگر حالت سکوت را انتخاب کردید برنامه بدون صدا و حتی ویبره به شما امور ضروری را یادآوری میکند و شما میتوانید یک انسان وقتشناس در هر زمان و هر مکان باشید.

فیلم دیدن بدون نیاز به اتصال اینترنت و ضبط فیلم از روی صفحه از ویژگیهای اندروید 10
این ویژگی جذاب به شما این امکان را میدهد که در سکوت و بدون نیاز به اتصال اینترنت فیلم ببینید و حالش را ببرید. حتی اندروید 10 این قابلیت را به شما میدهد که بدون نیاز به اینترنت فیلم خود را با زیرنویس ببینید و شگفتانگیزتر از این ویژگی، راه دسترسی به آن است. فقط کافی است بعد از شروع فیلم، صدای فیلم را از طریق نوار ابزار ولوم یا بهاصطلاح بلندگو صدا کنار صفحه کم و زیاد کنید. همچنین گزینه زیرنویس در پایین صفحه وجود دارد که با انتخاب آن شما زیرنویس را خواهید دید و حتی میتوانید مکانی که دوست دارید متن زیرنویس را بخوانید با لمس آن روی صفحهنمایش تغییر دهید.
این روزها با آمدن کرونا ویروس (covid19) شاهد کلاسهای آنلاین و مجازی هستیم. اغلب ما در زمان موردنظر توانایی شرکت در این کلاسها را نداریم و راه دسترسی ما به محتوای کلاس تنها دستنوشتههای همکلاسیهایمان هست و در حالت ایدهآلتر صدایی که ضبط کردهاند؛ اما اندروید 10 به این قسمت قصه هم فکر کرده است که شما همیشه با همان کیفیت بتوانید به کلاسهای خود همراه با تصویر دسترسی داشته باشید و قابلیت ضبط فیلم از صفحهنمایش گوشی همراه خود را ارائه داده است. فقط کافی است مسیر زیر را امتحان کنید:
- تنظیمات یا setting را بازکنید و گزینهی advanced features را انتخاب نمایید و گزینهی جدید screen shot/screen recorder را انتخاب کنید. در این قسمت بر میزان وضوح تصویر کلیک کنید و یک فیلم آموزشی ضبط شده داشته باشید.
ثبت مکان در گوگل مپ (Google Maps)
الگوریتمهای گوگل به طریقی تنظیم شدهاند که بر اساس موقعیت جغرافیایی نتیجه جستجو را نشان میدهند. گاهی اوقات پیامهایی که به دست ما میرسند شامل لینک یا آدرس اینترنتی هستند که با کلیک بر روی آنها موقعیت دقیق مکان و اطلاعات جغرافیای را به ما نشان میدهند. درگذشته شما با کلیک بر روی لینک وارد قسمت جستجو گوگل میشدید سپس بهطور خودکار لینک برای شما باز میشد اما در نسخه جدید شما به همین سادگی و با سرعت بیشتری میتوانید به آدرس یا موقعیت مکانی جغرافیایی در برنامه گوگل مپ (Google Maps) مشاهده کنید و مکان دقیق مقصد را بیابید.

قابلیت فعال کردن حالت شب
از دیگر ویژگیهای اندروید 10تم تاریک است. حالت شب، Night Mode یا Dark Mode یک قابلیت در دنیای تکنولوژی هست که به کاربران این امکان را میدهد سیستمعامل و برنامههای خود را به رنگ تیره در بیاورند. همچنین یکی از مشکلاتی که هنگام عکاسی ممکن است باعث شود عکسها از کیفیت مطلوب برخوردار نشوند، نور کم محیط است. این قابلیت از ویژگیهای اندروید 10 است که با داشتن گزینههای مدیریتی متنوع کمک میکند تا در شب عکسها و ویدیوهای عالی و زیبایی با نور مناسب ثبت کنیم.
در نسخه اندروید 10 این امکان وجود دارد که حالت Night Mode را فعال کنید تا عکسهای سلفی با کیفیت و خارقالعادهای از خودتان داشته باشید. برای این کار Night Mode را به صورت دستی در دوربین خود فعال کنید و از گرفتن عکسهای سلفی با کیفیت در شب لذت ببرید. البته ممکن است این حالت شب در عکاسی کمی زمانبر باشد اما ارزشش را دارد و حتی میتوانید از قابلیت AR-Doodle استفاده کنید به این منظور که با لمس انگشتتان مانند قلم به عکس انیمیشن و خطوط نقاشی اضافه کنید.
- بهعنوانمثال قابلیت AR-Doodle در گلکسی نوت 10، امکان افزودن جلوهها و انیمیشنهای مختلف به مکانهای خاصی از صحنه دور دوربین را فراهم میکند.
کلام آخر
کلی ویژگی و قابلیت دیگر وجود دارد که اگر بخواهیم درباره اندروید 10 بنویسیم این مقاله حالا حالاها ادامه خواهد داشت. بنده که به شخصه وسوسه شدم به دنیای اندروید 10، این تهتغاری دنیای مدرن سر بزنم، اگر شما هم مایل هستید میتوانید با ما در واسط کالا همسفر شوید و کشفیات جدید خود را با ما به اشتراک بگذارید و حتی شما دوست عزیزی که قبل از ما وارد دنیای اندروید 10 شدهاید.
جهت خرید و فروش انواع لوازم الکترونیکی خود میتوانید به وبسایت واسط کالا یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید.
منابع:
cnet.com/how-to/the-best-android-10-features-you-should-be-using-today
اینایی که گفتی مایی که شیائومی داریم چند سال کهنه کردیم😏