دلایل هنگ کردن گوشی

اغلب تلفنهای همراه هوشمند با مشکل هنگ کردن یا فریز شدن مواجه میشوند. به عبارتی گوشی شما روی یک تصویر میماند و قابلیت انجام هیچ کاری را ندارد. هنگ کردن جز ایراداتی است که امروزه بهصورت مکرر با آن روبرو هستیم و بنا به دلایل گوناگونی روی میدهد که نمیتوان سریع دلیل دقیق آن را پیدا کرد اما درعینحال راهحلهای سادهای وجود دارد که میتوان برای رفع این مشکل از آنها استفاده کرد.
با ما در واسط کالا همراه باشید زیرا میخواهیم به دلایل و راههای جلوگیری از هنگ کردن گوشی و چگونگی رفع آن بپردازیم.
شاید شنیده باشید که میگویند بیشتر جوابها در سؤال است، منتها باید سؤال را خوب متوجه شده باشید. در این شرایط هم راهحل در خوب فهمیدن دلایل هنگ کردن گوشی است. اگر منشأ مشکل را پیدا کنید بهسادگی میتوانید از هنگ کردن موبایل خودتان و نزدیکان جلوگیری کنید یا در صورت بروز این مشکل، آن را سریعاً درست کنید.

شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که چرا گوشی زود شارژ خالی میکند، پیشنهاد میکنیم در این رابطه مطلب زیر را مطالعه نمایید:
دلایل هنگ کردن گوشی
در زیر به برخی از مشکلاتی که باعث هنگ کردن موبایل میشود، میپردازیم:
زمانی که بهطور همزمان چندین برنامه روی موبایل شما در حال اجرا هستند، اگر رم (حافظه موقت) موبایل پایین باشد، موبایل بهطور خودکار هنگ میکند. اطمینان حاصل کنید که یک برنامه درزمانی که استفاده نمیشود بسته است، چراکه جدای از هنگ کردن سبب گرم شدن باتری موبایل میشود.
- یکی از اشتباهات رایج در بین مردم این است که بجای نصب برنامه بر روی حافظهی خارجی یا اس دی کارت موبایل، برنامه را در حافظهی داخلی نصب میکنند. این در حالی است که کاربرد حافظهی خارجی یا اس دی کارت برای نصب برنامههای مازاد بر روی موبایل است؛ و گاهی حجم زیاد برنامهها بر روی حافظهی داخلی موبایل باعث هنگ کردن آن میشود.
- اگر حافظهی داخلی موبایل از مواردی همچون عکس و فیلم و فایلهای اضافی پرشده باشد، هنگ کردن موبایل بیشازپیش برایتان اتفاق خواهد افتاد، بنابراین سعی کنید اطلاعات غیرضروریتان را حذف کنید.
تا این لحظه در مورد پر بودن حافظهی داخلی موبایل صحبت کردیم، اما گاهی پر بودن حافظهی خارجی موبایل نیز سبب هنگ کردن آن میشود. ما به شما پیشنهاد میکنیم هر زمان که حافظهی خارجی یا همان اس دی کارت موبایلتان در شرف پر شدن بود، اطلاعات آن را به کامپیوتر یا لپتاپ خود منتقل کنید. همچنین میتوانید بهآسانی فایلها و برنامههای موبایلتان را مدیریت کنید تا بتوانید دستورهای آشپزی، برنامههای غیرضروری، حافظهی پنهان و سایر موارد را از موبایلتان پاککنید و از هنگ کردن آن جلوگیری نمایید.
دانلود و نصب برنامههای بیبهره یکی از دلایل هنگ کردن موبایل
گاهی اوقات بیشازحد به دانلود و نصب برنامههای بیفایده یا بازیها میپردازید و موبایلتان نمیتواند بهطور همزمان همهی برنامهها را ساپورت کند و ترجیحاً هنگ میکند تا بجای حل مسئله صورتمسئله را پاک کند.
- بسیار رایج است که نصب برنامههایی با حجم نسبتاً بالا بر روی حافظههای کمحجم باعث میشود موبایل شما رفته رفته به سمتوسوی هنگ کردن پیش برود.

ویروسها
وجود ویروس یکی دیگر از دلایل هنگ کردن گوشی است که باعث کم شدن سرعت برنامهی موبایل و همچنین هنگ کردن موبایل میشود. به همین دلیل بهتر است که یک آنتیویروس معتبر و قوی همچنین یک برنامه مدیریتی فایل برای نمونه انواع منیجرهای اصلی بر روی موبایلتان داشته باشید، چراکه همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
- به یاد داشته باشید که بهروزرسانی کردن برنامهها، یکی از سادهترین راههای پیشگیری از هنگ کردن موبایل است.
حال به این مرحله میرسیم که چگونه از مشکل هنگ کردن موبایل پیشگیری کنیم؟ شما چه پیشنهادی دارید؟ برای تبادل اطلاعات بهتر و در صورت تمایل در انتهای متن برای ما کامنت بگذارید.
میلیونها کاربر تلفن همراه هوشمند در سرتاسر دنیا وجود دارند که روزانه و در هر ثانیه با مشکلاتی در استفاده از موبایل خود روبرو میشوند که خواهوناخواه به هنگ کردن موبایلشان میانجامد؛ بنابراین بهتر است اقداماتی را انجام دهید که از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند.
فریزینگ یکی از دلایل هنگ کردن موبایل
در دنیای پرسرعت تکنولوژی، هرروزه پردهای از کاربردهای موبایل کنار میرود و این شیء جز لاینفک زندگی افراد تبدیلشده است و روزبهروز به قابلیتهای آن افزوده میشود: قابلیتهای سادهای چون تماس از راه دور تا قابلیتهای پیچیدهای مانند کنترل وسایل و پیدا کردن مسیر و روشن و خاموش کردن تلویزیون یا اسپلیت.
بااینهمه کاربرد گاهی این وسیله دچار هنگ یا انجماد -فریزینگ- میشود و بهسادگی ما را از انجام سادهترین کارها محروم میکند. این انجماد یا هنگ کردن زمانی اتفاق میافتد که تلفن هوشمند قادر به اجرای برنامههای در دست انجام نیست و درنتیجه منجر به عدم پاسخگویی یا خرابی برنامه میشود. در ادامهی مطلب راه چارههای متعددی برای حل این مشکل بیانشده است که بهعنوان کلید برای باز کردن قفل هنگ کردن موبایل، میتوانید از آن استفاده کنید.
همهچیز در موبایل شما یک برنامه است، از برنامههای سیستم که از پیش نصبشده گرفته تا برنامههای شخصی که خودتان دانلود کردهاید؛ اما موبایل شما همیشه قادر به اجرای برنامهها بهصورت کامل برای شما نیست. در بیشتر مواقع، با صرفنظر از مدل موبایل میتوانید تلفن خود را مدیریت کنید تا مطمئن شوید برای عملکرد آن مشکلی پیش نخواهد آمد.
راههای جلوگیری از هنگ کردن گوشی
تا به اینجا در مورد دلایل هنگ کردن گوشی صحبت کردیم. در ادامه چندین راهحل ساده را به شما معرفی میکنیم تا در پیشگیری از این اتفاق به شما کمک کند بنابراین با ما همراه باشید.
افزایش حجم حافظهی موبایل با حذف اطلاعات ناخواسته
آیا میدانستید که هر وبسایت برای افزایش سرعت صفحه خود از حافظهی نهان یا cache استفاده میکند؟ هرزمان که شما از وبسایتی بازدید میکنید گوشی شما بهصورت خودکار کوکیها و cache را ذخیره میکند. منظور از اطلاعات ناخواسته، اطلاعاتی هستند که شما ممکن است از وجود آنها بیاطلاع باشید و ناخواسته بر روی گوشی موبایل ذخیرهشده باشند که این کار سبب کم شدن توانایی حافظه برای اجرای برنامهها میشود. برای رهایی از آنها به تنظیمات گوشی موبایل بروید و در قسمت حافظه یا storage گزینهی cache را کلیک کنید و آنها را پاککنید.

انتقال برنامههای نصبشده به کارت حافظه
یکی دیگر از راههای جلوگیری از هنگ کردن گوشی انتقال برنامههای نصبشده به کارت حافظه است. اگر شما تعداد زیادی برنامه بر روی گوشی موبایل خود دارید میتوانید تعدادی از آنها را به حافظهی خارجی (کارت حافظه) منتقل کنید که این عمل بهترین کار برای ایجاد فضای خالی در حافظهی موبایل است. همچنین میتوانید از همان ابتدا برنامه را بر روی حافظهی خارجی موبایل نصب کنید و این حافظه را در موبایل بهصورت پیشفرض انتخاب کنید. برای این کار فقط لازم است که به تنظیمات رفته و در قسمت حافظه یا storage گزینهی SD card را انتخاب کنید.
ذخیرهسازی ویدیو، موسیقی، عکس و فایلها در حافظهی خارجی
استفادهی بیشازحد حافظهی موبایل، چه داخلی و چه خارجی، دلیل عمدهی چرا موبایل هنگ میکند، است. شما میتوانید با انتقال برخی از اطلاعات به حافظهی خارجی و یا حتی انتخاب حافظهی خارجی بهعنوان پیش فرض-همانطور که در موارد قبل گفته شد- اطلاعاتتان را مستقیماً در آنجا ذخیره کنید.
جلوگیری از هنگ کردن گوشی با بازگشت به تنظیمات کارخانه (که البته توصیه نمیشود)
این راه حل معمولا توصیه نمیشود، اما گاهی کاچی به از هیچی! بازگشت به تنظیمات کارخانه آخرین گزینه برای پاکسازی حافظه از اطلاعات ناخواسته و غیرضروری است. بازگشت به تنظیمات کارخانه همهی برنامهها، فایلها، شماره تماسها و بهطورکلی هر آنچه از زمان خرید گوشی بر روی آن اضافه کردهاید را پاک میکند. بهتر است برای دسترسی به اطلاعات قبلی خود از پروندههای پشتیبان یا backup استفاده کنید.
این گزینه بهطورمعمول برای اشخاصی که قصد خریدوفروش گوشی دستدوم رادارند مورداستفاده قرار میگیرد که ما پیشنهاد میکنیم مطلب تشخیص گوشی دستدوم اصل یا نکات خرید گوشی دستدوم سامسونگ را مطالعه کنید.
استفاده از فضای ذخیرهسازی ابری یا cloud storage
فضای ذخیرهسازی ابری، گزینهی مناسبی است برای ذخیرهی اطلاعاتی که شما میخواهید در آینده از آنها استفاده کنید. به عبارتی دودسته اطلاعات در موبایل شما ذخیره میشوند:
در وهله اول اطلاعاتی که بهطور روزمره به آنها نیاز دارید و در حافظهی داخلی یا ترجیحاً در حافظهی خارجی ذخیره میشوند.
اما در وهلهی دوم اطلاعاتی که در آینده به آنها نیاز خواهید داشت و در فضای حافظهی ابری ذخیره میشوند.

راههایی برای خلاصی از حالت انجماد یا هنگ کردن موبایل
در ابتدا پاک کردن برنامههای اضافی یا غیرضروری در اولویت قرار دارند. هر برنامه پس از نصب مقداری از فضای حافظهی شما را اشغال میکند. شما باید بدانید که اولویت شما در دانلود و نصب برنامهها به چه نحوی است و در کنارش آگاه باشید که هر برنامه دقیقاً چه قابلیتهایی دارد و چه حجمی از حافظه را میگیرد. ترجیحاً از دانلود و نصب برنامههایی با حجم بالا که کارایی چندانی ندارند بپرهیزید و اگر آن را بر روی موبایل خوددارید، پاککنید. در بعضی از موبایلها این قابلیت وجود دارد که شما ببینید چه میزان از حجم موبایلتان به علت اجرای این برنامه استفادهشده است.
• حافظهی داخلی موبایلتان را خالی کنید تا موبایل شما نفس بکشد.
این نکته بسیار مهم است که بین 500 مگابایت تا 1 گیگابایت حجم در حافظهی موبایل برای تنفس خالی باشد. این فضا به هنگ نکردن موبایل شما کمک شایانی خواهد کرد. اگر این مقدار حجم را نتوانستید خالی از برنامه و فایل و … نگهدارید از حافظههای خارجی یا اس دی کارتها با حجمهای متفاوت استفاده کنید و برنامههای مازاد را به آنها منتقل کنید.
خاموش و روشن یا ری استارت کردن موبایل
ری استارت یا خاموش و روشن کردن موبایل یکراه سریع ولی موقت برای فرار از هنگ کردن است به عبارتی با این کار فقط هنگ کردن موبایل را به تعویق میاندازید.
اسبابکشی برنامههای غیرضروری
گاهی اوقات برخی برنامهها وجود دارند که همیشه به آنها نیاز نداریم پس بهتر است آنها را بهجای مناسبتری مثل حافظهی خارجی منتقل کنیم. گاهی هم جای مناسب برای برنامههای بدون کاربرد به معنای غیرفعال کردن یا uninstall کردن آنها است. چراکه دلیل عمدهی هنگ کردنها در موبایل وجود این قبیل برنامههاست.
استفاده از برنامههای کمحجم
زمانی که شما موبایل را بهخوبی بشناسید میتوانید برنامهی مناسب آن را دانلود و نصب کنید. چراکه برنامههایی وجود دارند که روی اکثر موبایلها قابلاجرا هستند اما مناسب آن مدل نیستند و حجم نسبتاً بالایی دارند و باعث هنگ کردن موبایل میشوند؛ مانند دز دارو، ممکن است یک مسکن با هر دزی حال شما را بهبود ببخشد اما زمانی که شما مسکن با دز نامناسبی را انتخاب کنید دچار عوارضی که متعاقباً برایتان پیش خواهد آمد، میشوید.
موبایل خود را بروزرسانی کنید
معمولاً هر برنامه بعد از مدتی بازبینی میشود. نسخهی جدید آنکه ممکن است قابلیتهای بیشتری داشته باشد یا مشکلات موجود در آن رفع شده باشند، روانهی بازار میشود. بهتر است برنامهها و همچنین سیستمعامل موبایل هرازگاهی بازبینی و بهروزرسانی شوند تا تطبیق بین برنامه و سیستمعامل به وجود آید و سبب هنگ کردن موبایل نشوند. البته ناگفته نماند که گاهی خود امر بروز رسانی به دلیل عدم تطابق باعث هنگ کردن موبایل میشود.

موبایل را در مقابل گرما قرار ندهید
فصلهای مختلف آبوهوای مختص خودشان را دارند و گرمای زیاد برخی فصلها تنها موجب رنجش انسانها نمیشوند. موبایل شما هنگامیکه در معرض هوای خیلی گرم یا تابش مستقیم نور آفتاب قرار میگیرد، این رنجش را احساس میکند، یا حتی دمای موبایل به هنگام شارژ کردن یا قرار گرفتن در زیر بالشت سریعاً بالا میرود. دمای بالا در کارکرد سختافزار موبایل مشکل ایجاد میکند. برای اینکه موبایلتان دچار اختلال در اجرای برنامه و یا حتی هنگ کردن نشود تنها راهحل و سادهترین راهحل این است که آن را در دمای اتاق نگهدارید، حتی اگر اتاق شما در مرکز یک بیابان باشد.
خریداری موبایلی که کمتر دچار هنگ کردن میشود
با بالا رفتن سن موبایل اختلالهایی در کارکرد برنامههای آن به وجود میآید؛ و رفته رفته عمر موبایل به پایان میرسد و شما نیاز دارید که موبایل جدیدی را خریداری نمایید. در خرید موبایل جدیدتان از تجربهی نزدیکانتان در کنار سرچ های جزئی استفاده کنید تا موبایلی با حافظهی داخلی زیاد خریداری کنید که کمتر دچار هنگ کردن شود.
هرچقدر مدل موبایل قدیمیتر باشد یا قابلیتهای کمتری داشته باشد بیشتر دچار هنگی میشود؛ بنابراین دانستن نکات بالا جدا از حل مشکل هنگ کردن موبایل شما را کمک خواهد کرد که انتخاب دقیقتری به هنگام خرید داشته باشید. موبایلهای گرانتر به دلیل داشتن حافظهی داخلی بالا به نسبت کمتر دچار این مشکل میشوند؛ و اینجاست که به ضربالمثل معروف ایرانی میرسیم: هرچقدر پول بدهی همانقدر آش میخوری. البته صرفاً گران بودن، نشانهی مرغوب بودن نیست.
کلام آخر
به پایان مقاله دلایل هنگ کردن گوشی رسیدیم، امیدواریم با روشهایی که برای پیشگیری از این اتفاق معرفی کردیم، توانسته باشیم به شما در این زمینه کمک کنیم.
جهت خرید و فروش انواع لوازم الکترونیکی دسته دوم و نو خود میتوانید به وبسایت واسط کالا یا اپلیکیشن واسطکالا مراجعه نمایید.
پیشنهاد میکنیم خواندن مقالات زیر را از دست ندهید:
منابع:
pit.ac.in/emagcse1/article/pdf/6.pdf
dignited.com/53769/fix-phone-hanging-freezing
www.gizbot.com/how-to/tips-tricks/10-ways-solve-hanging-problem-your-samrtphone-029884.html
ضمن عرض سلام و خسته نباشید و تشکر بابت زحمات زیاد شما برادر و سرور مغرور گرامی امیدوارم در تمام مراحل زندگی شاد و سربلند همراه با همتی ستودنی موفق و مو،ید و بوده ودر آینده نیز با تلاشی مضاعف از همه جوانب کوشا و پیشرو در همه امورات باشید با عرض معذرت از اطاله کلام دو سوال از خدمت حضرت عالی داشتم اول اینکه بنده نوکر شما و ساکن استان قم شهر مقدس قم هستم یکی امکان دارد محصولی را تبلیغ ودر این عرصه موفق ارائه نمود یا خیر سوال دوم هم تقریبا در دل همان سوال اول مطرح شد که بنده در قم ساکن هستم
سلام خیلی ممنون از مطلب مفیدتون. من درمورد حافظه ی خارجی اطلاعاتی نداشتم و نمیدونستم باید چه چیزهایی روی اون ذخیره کنم این مقاله خیلی کمکم کرد. بازم ممنون.